В уряді кажуть, що 22 травня не кінцева дата карантину


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що хоч карантин в Україні наразі і до 22 травня, це не кінцева дата, і його будуть продовжувати.

Про це він заявив в ефірі "Сніданку з 1+1", передає УНН.

"Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати", - сказав він.

Шмигаль додав, що наразі уряд відпрацьовує, коли буде впроваджено кожен з п'яти етапів виходу з карантину.

"Сьогодні важко прогнозувати. Зараз ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо рівно останніх сім-вісім днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо по кількості відношення захворюваних до тих, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів. Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік", - зазначив Прем’єр.

Водночас, Всесвітня організації охорони здоров’я припускає черговий спалах коронавірусної інфекції після послаблення карантину деякими країнами, які не підготувалися до запобігання нової хвилі заражень. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Попередження надійшло в той час, як Франція і Бельгія вийшли з обмежень, що тривали протягом кількох тижнів, а Нідерланди 11 травня дозволили дітям повернутися до школи, тоді як Британія окреслила плани відновити роботу економіки В організації попередили, що без постійного тестування населення і відстеження контактів хворих, країни можуть зіткнутися з потужною хвилею нових інфікувань.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!