В Ужгороді на офіційному рівні відзначили річницю створення полку НКВС


Кілька днів тому в Ужгороді на площі Театральній відбулося святкування 79-ї річниці створення 233 полку НКВС СРСР.

Про це пише у "Фейсбук" Томаш Лелекач, заступник голови Закарпатської ОО ВО "Свобода" та голова Ужгородської міської організації, публікуючи відповідні фото, пише Вголос.

"79 років тому внутрішні війська СРСР називались Народний комісаріат внутрішніх справ (рос. НКВД). Злочинці з НКВС палили українські села переодягаючись в упівців, підірвали Дніпровську ГЕС вбивши понад 120 тисяч українців, саме вони відловлювали українців як худобу та відправляли в ГУЛАГи. Знищили десятки тисяч педагогів та інтелігенції, понад 100 тисяч розстріляних політичних в'язнів галицьких в'язниць.

Якого милого Національна Гвардія України святкує такі дати? Це однозначно наруга над українською нацією та над борцями за незалежність України, зокрема нацгвардійцями з числа добровольців, які першими пішли боронити нашу землю від нащадків НКВДистів", - зазначає Лелекач.

Цю дату в Ужгороді відзначили як річницю заснування 2-ої окремої Галицької бригади (2 ОБр, в/ч 3002) — з'єднання Національної Гвардії України, що входить до складу Західного оперативно-територіального об'єднання. 

Ця військова частина почала формуватися 24 листопада 1939 року як 233 полк НКВС СРСР.