В Ужгороді військові побилися зі священиками московського патріархату


У четвер, 30 березня, у міській раді Ужгорода між священнослужителями УПЦ МП та військовослужбовцями виникла бійка.

Про це повідомляє 0312.ua.

За інформацією видання, сутичка спалахнула після того, коли мер Ужгорода Богдан Андреєв зняв з розгляду сесії суперечливий проект рішення про поділ земельної ділянки між Українською Автокефальною Православною Церквою та УПЦ МП.

Після зняття з розгляду проекту, священики московського патріархату попрямували до президії ради з вигуками: "Ми не підемо звідси, поки ви не проголосуєте за це рішення!". Священики заблокували трибуну, де на той час вже стояли військові.

Між сторонами виникла перепалка, що переросла в масову сутичку та бійку між одним з військовослужбовців та священиками. Учасників конфлікту вгамували правоохоронці.

Як зазначає видання, військові звинувачують священнослужителів у тому, що ті відібрали земельну ділянку в жителів міста. Саме тому вони прийшли на сьогоднішню сесію міської ради, яка повинна була розглядати спірне питання.

Відтак, мер оголосив перерву на півгодини і покинув сесійну залу. Проте перерва затягнулася на кілька годин. Деякий час у президії стояли священнослужителі, співаючи церковні пісні.