В якості плати за роботу прикарпатець поцупив бідон


Мешканець Тлумацького району вкотре вирішив незаконно «підзаробити» за що став фігурантом наступного кримінального провадження.

У чергову частину Тлумацького відділення поліції звернувся мешканець с.Озеряни з повідомленням про крадіжку. На місце події прибули правоохоронці, які з’ясували що за час відсутності господаря з його господарства пропав 40-літровий алюмінієвий бідон вартістю 500 гривень. Поліцейські, розпочали заходи, спрямовані на встановлення особи, причетної до скоєння крадіжки. Ним виявився раніше судимий 54-річний місцевий мешканець, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясувалося, підозрюваний часто допомагав потерпілому по господарству. Прийшовши до заявника, зловмисник побачив, що вдома нікого немає. Виконавши роботу, про яку домовлялися раніше із господарем, чоловік у якості плати вирішив прихопити з подвір’я 40-літрову алюмінієву бочку. Пізніше хотів реалізувати крадене, проте на заваді стали правоохоронці, які вилучили викрадене та повернули законному власникові.

За цим фактом відомості внесені в єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Згідно санкції статті чоловікові загрожуватиме покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Окрім цього, зловмисника перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.