В Яремче старовинній церкві повертають первозданний вигляд


Тривають зовнішні ремонтні роботи у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці в м. Яремче, які розпочалися ще перед великодніми святами.

Отець Мирослав Бойко вирішив відновити справжній вигляд церкви, той, який вона мала одразу після свого зведення тисяча дев’ятсот четвертого року. Про це повідомляє Регіональна газета "Гірський кур'єр".

За рахунок коштів парафіян, зібраних церковною колядою, майстри відчистили від фарби методом шліфування дерев’яний зруб, з якого збудовано перший ярус храму. 

Наразі за кошти мецената тривають роботи із герметизації міжвінцевих швів (пазів). Це сприятиме покращенню теплоізоляції приміщення, бо через великі незахищені шви холодне повітря мало вільний доступ всередину церкви, вдасться запобігти потраплянню вологи між бруси, а також суттєво поліпшить зовнішню естетику церкви. Потім зруб покриватимуть лляною олією з воском. Лляна олія – це природний антисептик, який захищатиме дерево від шкідників і грибка, а віск унеможливить намокання дерева та вбереже його від дії ультрафіолету. 

Окрім цього, планується також встановити нове покриття черверика та восьмерика, оскільки їхня обшивка з часом потемніла від атмосферних впливів. Завершити зовнішні роботи мають до храмового свята Успіння Пресвятої Богородиці, яке відзначають 28 серпня.