Ґвалтівника, який втік з прикарпатської в`язниці, знайшли і затримали


24 квітня із Долинського виправного центру № 118 втік засуджений в`язень. Його розшукували не тільки на території Прикарпаття, а й за її межами. 29 квітня утікача затримали.

Іван Дзуль, т. в. о. начальника Долинського виправного центру № 118, каже, що 29 квітня чоловіка затримано за межами Івано-Франківської області. Йдеться про с. Тростянець, що на Волинщині. Зараз чоловік в ІТТ. На днях йому оберуть запобіжний захід. Найочевидніше,  що у вигляді тримання під вартою. Адже через втечу правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 390 (“Самовільне залишення місця обмеження волі або злісне ухилення від робіт, або систематичне порушення громадського порядку чи встановлених правил проживання, вчинені особою, засудженою до обмеження волі; караються позбавленням волі на строк до трьох років”) Кримінального кодексу України, пише Місто

Що цікаво,  чоловік з 2010 року у тюрмі і мав вийти на волю наступного року. Тепер йому прийдеться “відсидіти” новий термін і той, який  залишився з минулого покарання.

Правоохоронцям пояснив, що втікав, бо хотів побачитися з рідними.

Нагадаємо, утікач є уродженцем села Мукошин, що на Волинщині. 51-річного чоловіка засудили ще у січні 2010-го за  а ч. 1 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”), ч. 2 ст. 152 (“Зґвалтування”), ч. 2 ст. 153 (“Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом”), ч. ч. 2, 3 ст. 185(“Крадіжка”),ч. 2 ст. 186 (“Грабіж”), ч. ч. 1, 4 ст.70 (“Призначення покарання за сукупністю злочинів”) Кримінального кодексу України до 9 років позбавлення волі. Втім, за рік до виходу терміну покарання, зловмисник утік із виправного центру.