Вбивців молодого хлопця із Білгород-Дністровського «відмазують» їхні політичні однодумці


Сьогодні статус опозиціонера автоматично надає право на недоторканість. Таку думку висловила заступник голови Івано-Франківської МГО «Молоді регіони» Жанна Дутчак, коментуючи ситуацію, яка мала місце 15 вересня в Білгород-Дністровському, коли двоє місцевих свободівців Олексій та Володимир Корнієнко.

Пройшло вже понад два тижні, але винуватці трагедії – брати Корнієнко, які за сумісництвом є родичами лідера Білгород-Дністровської ВО «Свободи» Ігоря Усова, й далі спокійно розгулюють на волі.

«Викликає обурення позиція представників ВО «Свободи», яка заснована на подвійних стандартах. Адже зовсім по-іншому вели себе представники цієї політичної сили з приводу подій у Врадіївці. Тоді на мітингу, який провели в Одесі активісти ВО «Свобода» під стінами облдержадміністрації, головними гаслами були: «Міліція ґвалтує – ОДА кришує» та «Врадіївка повстала - повстане й Одещина». Свободівці вимагали припинити свавілля місцевих чиновників, правоохоронців, прокурорів, а також ставили вимогу відкрити гарячі ліній для людей, що постраждали від міліціянтів.

Чому ж тепер, коли винуватцями трагедії стали родичі головного одеського свободівця, його однопартійці мовчать і не вимагають посадити їх під варту? Чому не виступають з такими вимогами справедливості й дотримання закону члени «Свободи» з інших регіонів, зокрема, з Івано-Франківської області, так, як робили з приводу Врадіївських подій, піднімаючи людей на акції протесту? Ось приклад подвійних стандартів, які постійно використовують представники ВО Свободи»,  - зазначила Жанна Дутчак.

Також заступник голови МГО «Молоді регіони» звернула увагу, що інформація про цей жахливий випадок побиття молодої людини до смерті майже не набула широкого розголосу.