Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів угоду, а потім передумав


Сьогодні, 12 квітня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Михайла Дерещука.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні. Відтак, Михайлу Дерещуку інкримінується ст. 115. Ч. 3. (Умисне вбивство)

Справу розглядає колегія суддів Зеленко, Руденко і Деркач, інформує кореспондент Бліц-Інфо з зали суду.

На початку засідання суддя повідомила, що надійшло клопотання про укладення угоди про визнання винуватості. Дерещук визнає себе винним та просить суд призначити йому покарання терміном на 5 років з іспитовим терміном у три роки. Втім, адвокати Дерещука повідомили, що його подавав адвокат Білан, якого зараз немає. Тож його зміст не було узгодженно. Відтак, попросили перерву для консультації з своїм підзахисним. Опісля Дерещук заявив про відкликання клопотання.

У підсумку, прокурор Боровик зачитав обвинувальний акт - після конфлікту з Гербіним вистрілив у нього шість разів з самостійно переробленого пістолета. Як наслідок, підприємець помер.

Потерпілими у справі виступають дружина та донька підприємця. Тож вони подали позов про відшкодування матеріальних збитків - лікування, ремонт авто, похорон, а також відшкодування коштів за квитки до США на трьох.

Загалом, дружина Гербіна просить стягнути з підсудного понад 119 тисяч матеріальних збитків. Також потерпілі хочуть відшкодувати їм по мільйону гривень моральної шкоди.

Дерещук свою вину визнав частково, покази хоче давати після свідків та потерпілих. Втім, з цивільними позовами рідних Гербіна не погодився.

Наостанок суд погодив на наступне засідання розпочати допит потерпілих і відклав засіданння до 25 квітня 14:20.