Вбивство у франківському сквері: Через ревнощі уродженка Херсонщини задушила новонароджену дитину суперниці


Наприкінці минулого року Івано-Франківськ сколихнула звістка про знайдене мертве немовля у сміттєвому баку біля психлікарні №3, що на Медичній. Тоді правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею 117 ККУ «Вбивства новонародженої дитини матір’ю» та розпочали пошуки породіллі. Та, як виявилось, вбила немовля не рідна мати.

Про це сьогодні під час брифінгу журналістам розповіли начальник слідчого управління УМВС в області підполковник міліції Олександр Бойчук та керівник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції Алла Лемчак.

«19 грудня минулого року у сміттєвому баку на Медичній було виявлено труп новонародженого немовляти. Правоохоронцями було проведено розшукові заходи серед жінок, які на той момент були вагітними і перебували на обліку, або вже народили і проживали без дитини. Особливу увагу приділили тим жінкам, що вже раніше потрапляли у поле зору правоохоронців. Були проведені пошуки ймовірної матері і серед прикарпатських студенток. У січні під підозру потрапила уродженка Микитинців,  що проживала в Галицькому районі 1982 року народження, судима за розтрату «дитячих» коштів. Також за неналежних догляд в цієї особи раніше забрали троє дітей. В ході слідства, вона зізналась, що народила дитину та віддала її знайомій, уродженці Херсонської області, яка на той момент проживала на Прикарпатті. Хоча й не мала певного місця проживання»- пояснює Алла Лемчак.

Оскільки, міліції було невідомо де саме перебувала вказана породіллею знайома, її було оголошено в розшук. А затримали її минулого тижня, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як розповів заступник начальника СУ УМВС в області Олександр Бойчук, правоохоронці з’ясували, що ці двоє жінок раніше проживали в орендованій квартирі і мали стосунки з одним чоловіком. Тож, на хвилі ревності уродженка Херсонської області 1988 року народження вирішила позбутись суперниці, вбивши її дитину.

«Тож почала бити її в живіт, чим викликала у неї перейми. В той час жінки були біля івано-франківського залізничного вокзалу. Щоб не привертати увагу, дівчина потягла вагітну суперницю до скверу поруч вокзалу, де й прийняла в неї роди. Варто зауважити, це все вібувалось близько 19 години. Опісля задушила немовля та побила породіллю. Було встановлено, що мати намагалась відібрати в неї дитинку, але в неї не вистачило сил. Варто зауважити, що жінка намагалась відібрати немовля навіть після того, як її знайома його задушила. Та все таки не змогла», - зауважує Олександр Бойчук.

За словами правоохоронців, ревнивиця забрала мертву дитину та пішла розпивати спиртні напої на вокзалі зі знайомими. Їм розповіла про вбивство і хтось із них запропонував відвезти немовля подалі від місця злочину. Так труп дитини опинився в іншому кінці міста. Що ж до матері, то вона не звернулась до правоохоронців, бо боялась розплати від вбивці. Яка, до слова, вже відсиділа три роки за крадіжки.

Вбивці новонародженого немовляти грозить від 10 до 12 років, або й довічне ув’язнення. Варто зауважити,  що  батько немовляти, який і став причиною конфлікту між жінками з вересня перебуває у СІЗО. 

До теми: У Франківську на смітнику знайшли труп новонародженої дитини

Франківські міліціонери у пошуках мами мервого немовляти зі смітника перевірили близько сотні жінок