Вчені виявили неочікувану користь какао


Німецькі вчені провели дослідження і встановили, що у какао-продуктах міститься дуже важливий для росту людського організму вітамін.

Про це йдеться у дослідженні, пише 24 канал з посиланням на EurekAlert!.

Мова йде про вітамін D2.

На думку фахівців, після просушування какао-бобів на сонці в них відбувається трансформація прекурсорів вітаміну D в вітамін D2.

У какао міститься вітамін D2
У какао міститься вітамін D2

Вчені провели аналізи різних какао-продуктів. Вони показали істинність суджень німецьких вчених. Різні какао-продукти мають різний зміст цього важливого поживної речовини. З'ясувалося, що какао є джерелом великої кількості вітаміну D2. Найбільше вітаміну D2 є в маслі какао і темному шоколаді, найменше – в білому шоколаді.

За словами вчених, сам по собі вітамін D має вирішальне значення для людського організму і його дефіцит може збільшити ризик респіраторних захворювань, рахіту та остеопорозу.

Вітамін D має два типи: D2 і D3. Вітамін D3 утворюється в шкірі людини під впливом сонця і покриває 90% від потреб організму. Інша його частина засвоюється через їжу: наприклад, жирну рибу або курячі яйця. Вітамін D2 зустрічається в грибах, але багато людей його недоотримають.