Вчорашня негода наробила лиха у Надвірнянському та Коломийському районах


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, в селі Чорні Ослави, Надвірнянського району 7 червня о 19.50 годині внаслідок засмічення місцевого потічку відбувся вихід води за межі русла. Водами якого підтоплено 1-ну присадибну ділянку на площі 6 соток (0,06 га) та частково 1-ну кімнату житлового будинку 61-річного чоловіка на площі 9 м.кв. Рівень води в кімнаті становив 5 см.

Станом на 21.30 год. вода повернулася в межі русла потічка. Потерпілих немає. До місця події виїжджала МОГ Надвірнянського РВ УДСНС в області. Потреби в залученні підрозділів для відкачування води не було.

Натомість 7 червня о 20.30 год. до коломийських рятувальниківм поступило повідомлення від чоловіка про те, що на вулиці Довбуша,  в смт. Печеніжин, Коломийського району, внаслідок погіршення погодніх умов з випаданням дощу та засмічення місцевого потічка,  відбулося підтоплення частини 1-го подвір’я приватного житлового будинку 60-річного інваліда-пенсіонера, протічною водою.

За допомогою кошми в складі 2 чол. о/с МПК смт. Печеніжин було здійснено винесення чоловіка та його 58-річної дружини з житлового будинку та передано працівникам ШМД для огляду. Стан евакуйованих осіб задовільний.

Станом на 22.30 год. вода самостійно повернулася в русло потічка, без негативних наслідків. Підрозділ для відкачування води не задіювався. До місця події виїжджали МОГ Коломийського МРВ та МПК смт. Печеніжин.