Вечір поезії, вистави і зустрічі: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 9 до 15 жовтня.

Зокрема в понеділок, 9 жовтня о 12.00 год. в ресурсно-інформаційному центрі "Вікно в Америку", Незалежності 46 відбудеться лекція "Можливості навчання в США".

Якщо ви цікавитеся вищою освітою у США та хотіли би вступити на навчання до американського коледжу чи університету, але не знаєте як це зробити, тоді приходьте до центру “Вікно в Америку” в Івано-Франківську на лекцію про процес вступу до вищих навчальних закладів США.

Можливості навчання в США

Цього ж дня о 19.00 год. в книгарні "Є", Незалежності 31відбудеться поштова зустріч із художницею Міленою Вітровською.

Всесвітній день пошти або Міжнародний день поштової служби – один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. У час інтернету та електронних повідомлень листи написані ручкою від руки набирають особливої ваги. Вони несуть із собою енергетику автора, заховану під неповторним почерком. Часто до таких паперових послань додають ще й листівки. Саме тому ми і зустрінемося у Всесвітній день пошти із франківською художницею Міленою Вітровською – авторкою дизайну найрізноманітніших листівок, поетесою та організатором літературних подій.

Поштова зустріч із художницею Міленою Вітровською

У віторок 10 жовтня о 18 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться вистава "Слава героям".

Специфічна комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті…

Вистава

О 18.30  в Університеті Короля Данила, Євгена Коновальця 35 відбудеться заняття школи з сахаджа йоги та медитації.

Сахаджа йога - це нова та унікальна методика, яка допомагає краще пізнати себе та навколишній світ, розвивати всі найкращі якості, які закладені у кожному від народження, покращити свій емоційний та фізичний стан, зміцнити віру в себе, позбутися страхів, стресів та депресій. Маєш запитання - телефонуй: 0662509641, 0966927758

Школа з сахаджа йоги та медитації

В середу 11 жовтня радимо о 14.00 год відвідати театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 де відбудеться показ Благодійної вистави "Янгол у пітьмі".

Дитяча театральна школа "ЖИВБУВПЕС" презентує виставу-сповідь втраченого дитинства "Янгол у пітьмі" за однойменною п'єсою Таїсії Лютої. З нагоди відзначення Всесвітнього дня дитячої паліативної допомоги та 20-річчя роботи Хоспісу (Обласного клінічного центру паліативної допомоги).

Благодійна вистава

Цього ж дня о 18..00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 розпочнеться вистава "Кастинг, або Хто хотів Люстрації?"

16+. Кастинг – це універсальна ситуація нашого життя. Ми всі, так чи інакше, проходимо певний відбір. Але на що ми готові піти заради бажаних благ? Де межа, за якою починається компроміс із совістю та гідністю? На які приниження та нелюдські вчинки готова йти людина заради того, щоб бути відібраною до «топ» суспільства? Герой вистави "Кастинг" не бажає підкорятися системі, але цей протест і стає тим самим брендом, який шукають рекрутери системи… Сучасна, відверта, спірна та шокуюча вистава не залишить байдужим жодного.

Вистава

В четвер, 12 жовтня о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 покажуть виставу "Вона - Земля".

«Я писав тому, щоб струни душі нашого селянина так кріпко настроїти і натягнути, щоби з того вийшла велика музика Бетховена» (В.Стефаник). Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – святі образи на іконостасі планети. Мученики та праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі по убитим дітям, у якій «очищення», трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації відбуваються через сакральне молитовне дійство. «Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу… Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника і звук цей – передчуття України, якої ми прагнемо…»

Вистава

Також о 18.00 год. в дворі Шевченко Три, Шевченка 3 відбудеться зустріч СУП. Створи Урбан Проект.

Створюємо традицію думати про своє місто. Хочемо позначити точку на мапі та час в календарі куди кожен зможе прийти говорити про здійснені/заплановані/омріяні проекти розвитку міського простору. Будь-хто - студент/підприємець/державний службовець/просто містянин. Це один вечір щотижня, де на великий спільний стіл ми зможемо викласти всі наші проекти, обговорювати/створювати/експерементувати/перевіряти/розвивати їх. Тут буде можливість ділитись своїми ідеями/мріями/турботами/досвідом про міський простір, розказати про свій проект, знайти однодумців, дізнаватись про найактуальніші зміни міського середовища, а можливо вперше спробувати долучитись до такого роду активності. Команда, що лиш починає зможе отримати пораду/допомогу/підтримку/консультацію. Досвідчені зможуть збільшити спроможність, та своєю підтримкою допомогти місту отримати нові проекти, розширити спільноту тих, хто піклується про спільне.

СУП. Створи Урбан Проект

А вже о 19.30 можна завітати в Urban Space 100, Грушевського 19 де відбудеться презентація збірки віршів Таїсії Наконечної.

До збірки увійшли вірші різних років, які об’єднані ідеєю пошуку себе і свого шляху у світі. Книжка складається з трьох розділів – «Солов’ї емоцій» (в основному сформований із любовної та інтимної лірики ) , «Солов’ї шляху» (філософська лірика, що порушує проблеми творчого пошуку), «Солов’ї війни» (лейтмотив – боротьба за особистий вибір ліричного героя). «Солов’ї з Шаоліня» - друга друкована книжка авторки. Перша поетична збірка «Безріччя» була видана у 2003 році як нагорода за лауреатство у літературному конкурсі імені Вадима Коваля, що проводився Молодіжною Мистецькою Асоціацією «Сокіл» спільно із Чернівецькою міською радою.

Презентація збірки віршів Таїсії Наконечної

Щоб п'ятниця, 13 жовтня не була для вас поганим днем, радимо відвідати театр ім. Івана Франка, Незалежності 42, де о 18.00 год. розпочнеться показ вистави "Шлюха".

У життя Романа Віталійовича, як винагорода за роки страждань у шлюбі з нестерпною жінкою, нарешті прийшло справжнє кохання. Здається, ніщо не може стати на заваді взаємним почуттям молодих людей, та, виявляється, є дещо сильніше від найсильнішого кохання.

Вистава

Великою кількість цікавих подій буде наповнена субота, 14 жовтня. Зокрема о 18.0 год. в книгарня "Є", Незалежності 31 розпочнеться Вечір патріотичної поезії.

Книгарня «Є» запрошує всіх охочих згадати поетичним чи музичним словом тих, хто боровся за цілісність нашої держави протягом століть та тих, хто продовжує це робити зараз. Захід відбуватиметься у форматі вільного мікрофону, читати можна як власні вірші, так й інших авторів.

Вечір патріотичної поезії

Також о 18.00 год. в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 розпочнеться вистава вистава "Заробітчанки, або Мамо, повернись…"

Вигаданий світ примарного благополуччя манить відкритими шляхами, безмежними можливостями та розкошами "справжнього" життя... Заманює туди, де шляхи перетворюються на манівці, праця – на дим, можливості - на безвихідь. А життя...позбувається сенсу. Сповідь семи заробітчанок, відкриє правду про тисячі їм подібних. Вони шукали щастя... А може щастя і сенс життя: просто бути там, де ти потрібен...

Вистава

На завершення вечора о 19.00 год в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться концерт Христини Соловій.

Голос, що зачаровує з першої пісні. Краса, що оспівана у легендах. Музика, яка зворушить найтвердіші серця.

Концерт Христини Соловій

В неділю 15 жовтня небайдужих франківців кличуть на площу перед готелем "Надія", Незалежності 40, підтримати Марш за права тварин.

Подія покликана об'єднати зоозахисну спільноту та заявити владі і громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Ми вийдемо для того, аби покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на експлуатацію тварин у всіх сферах людської діяльності, у тому числі в харчовій промисловості та моді. Ми втомилися слухати пусті обіцянки влади і дивится на бездіяльність правоохоронних органів. Права тварин - це не порожні слова в законі, а захист і відповідальність.

Марш за права тварин

Вечір неділі буде цікавим для театралів. Зокрема о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 розпочнеться вистава "Пристрасті ТІЛЯ".

Героїчна комедія на дві дії за мотивами п'єси Г.Горіна "Тіль"

Вистава

Вже о 19.00 год. в Академічному обласному театрі ляльок ім. М. Підгірянки, Незалежності 10А актори Нового театру покажуть виставу "SHAKESPEARE vs SCHILLER".

У виставі зійдуться найекспресивніші уривки з п'єс Вільяма Шекспіра та Фрідріха Шиллера!

Вистава