Вечірка на роботі і кривавий фінал: На Прикарпатті директор вбив свого підлеглого


Шокуюче вбивство на Прикарпатті. На стратегічно важливому об’єкті загинула людина.

Але чи природною смертю, ще варто посперечатися. Керівництво об’єкту божиться: бригадир сам впав і отримав численні рани. Але експертиза доводить: ця смерть була насильницькою. І вбивця не хтось, а директор.

Що ж насправді сталося з 41-річним чоловіком просто на робочому місці? Чому батько трьох дітей затримався на роботі пізно ввечері? І кому міг заважати жити? Шокуючу правду вже знають кореспонденти Надзвичайних новин.

Фотографія з її Юрком і зараз на дошці пошани Верховинського РЕМу. Бригадир-енергетик працював тут майже 20 років. Він відновлював світло у віддалених карпатських селах. Що на роботі віддасть не лише молодість, але і власне життя ніхто й подумати не міг. У той фатальний день, пригадує дружина, затримався на зміні.

"Взяв трубку в половині десятої. Каже, я ще трошки буду і прийду", - пригадує дружина загиблого Іванна.

От тільки додому чоловік не повернувся, а за кілька годин стривоженій дружині повідомили, що чоловік помер на робочому місці. Наче невдало впав. Та коли ошелешені родичі прибігли, то просто вжахнулися. так впасти не можливо.  

"Вони його били. на шафах, на підлозі є кров", - каже родичка загиблого Надія Зузяк.

Весь закривавлений Юрій лежав на підлозі. Всюди сліди його кров і якогось буйного застілля. І жодного сумніву, що тут на стратегічному об'єкті директор з компанією гульбанили до пізньої ночі.

"Пляшки позбирав, які вони пили, і стаканчики. Один лишився, а решту ми знайшли у смітнику. Ми вже рилися у смітнику, що він повикидав. Відкрив вікно, кинув на двір і сказав черговому охоронцю, підіть викиньте сміття", -розповідає Надія Зузяк. 

Що саме святкували енергетики того вечора добре знає тутешня працівниця Валентина.

"Працівниця йшла у декрет і виставила "поляну". Засиділися допізна. Був директор філії і покійний. пили горілку і пиво", - пригадує жінка.

Як розмірена вечірка перетворилась у криваву бійку Валентина не бачила, каже вийшла на кілька хвилин. як повернулася - вже сталося непоправне.

"Я вийшла з туалету, двері були відхилені, а Юрій лежав вже на підлозі"- запевняє Валентина.

Керівник - Володимир Літинський начебто намагався врятувати підлеглого, але не зміг. Медики, що приїхали за викликом, лише констатували смерть Юрія. Правоохоронці застали очільника РЕМу на місці злочину, допитали і відпустили.

"Пояснення було, що потерпілому стало погано і коли він вставав з-за столу, то спотикнувся впав, а травми, які були на його тілі, були отримані в ході падіння до виступаючих предметів", - каже керівник слідства Володимир Шекеряк.

Але його словам суперечить експертиза. Смерть Юрія Бесащука виявляється насильницька.

"Було встановлено, що причина смерті особи закрита черепно-мозкова травма ,яка зумовила крововилив, і набряк головного мозку, які були безпосередньо причиною смерті", - каже слідчий.

Тож тепер правоохоронці переконані, що то керівник до смерті побив підлеглого бригадира. От тільки за що? Конфліктів між чоловіками ніби не було. В поліції кажуть, що причиною стала сварка під час спільного розпивання алкоголю.

Варто зауважити, що сам винуватець смерті раптово зник і його вже кілька днів немає ні дома, ні на роботі.

41-річний Володимир Літинський батько трьох дітей. Де чоловік не знає навіть дружина. Каже, мовляв тої ночі прийшов, змінив одяг і зник безслідно.

Зараз на підприємстві тривають службові перевірки, і за пияцтво на стратегічно-важливому об'єкті світить не одне звільнення. Правоохоронці тим часом розшукують керівника. Йому вже заочно оголосили підозру у вбивстві. Чоловік може сісти років на 10, звісно, якщо його знайдуть.