Великдень 2020: Як будуть святити пасхальні страви у храмах Франківська


Сьогодні, 9 квітня, міський голова Івано-Франківська провів круглий стіл з духовенством міста. Головною темою було обговорення святкування Великодня.

Архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин наголосив, що зараз важка ситуація з коронавірусом, тому під час святкування будуть обмежуватись заходами карантину, які запровадила держава, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Посвячувати лозу та пасхальні кошики ми будемо онлайнМи будемо з вами єднатися в молитві онлайн. Тому із патріаршого собору, з Катедрального собору та парафіяльних храмів будуть відбуватися молитви онлайн. Так на відстані єднатимось з Господом. Таким чином і святкуватимемо квітну неділю та Великдень»,- пояснив владика Війтишин.

Перелік храмів, де можна дивитися НАЖИВО молитву та брати в ній участь.

Також владика Війтишин додав, що є звичаї, коли на свято йдуть на цвинтарі. Церква вирішила перенести молитву на гробах на зелені свята.

Канцлер Івано-Франківської Галицької Єпархії православної церкви України Протоієрей Василь Буряк зауважив, що незалежно від ситуації, Великдень святкуватимуть.

«У наших церквах служиться десять людей, інші люди стоять на вулиці та дотримуються дистанції у 1,5-2 метри. З кожного храму у нас йде онлайн-трансляція усіх Богослужінь. На вербну неділю будемо служити на подвір'ї. Плащаницю ніхто не буде цілувати, просто будуть бити поклони, бо це є основа нашої віри. Богослужіння буде також на вулиці, втім всі будуть дотримуватись відстані. З 15:00 до 20:00 кожен зможе відвідати храм»,- пояснив Буряк.

Отець парафії Христа Царя римо-католицької церкви додав, що храми будуть відкриті щодня. Вірні зможуть підійти й помолитись, а паску освячуватимуть вдома.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!