Велика вода на Закарпатті: Тиса підніметься аж до 11 метрів


У Тисі підйом води у вівторок, 24 листопада, очікується аж до 11 метрів. Вдень паводкова хвиля досягне Чопа, далі піде до Угорщини.

Закарпатська влада попередила цивільні служби сусідньої країни про можливу небезпеку. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

«Сьогодні вдень паводкова хвиля річок Латориця й Тиса досягне крайньої точки області в районі м.Чоп. Підйом води на Латориці очікується до 450 сантиметрів, а на Тисі - аж до 11 метрів над нулем поста. Можливий вихід води на заплаву, однак без підтоплень чи інших серйозних наслідків», - зазначається у повідомленні.

Про добігання паводкової хвилі попереджені служби з цивільного захисту Угорщини, на територію якої велика вода піде після Чопа. На 8 годину ранку вівторка підвищення води в Тисі біля Чопа становить 8 метрів 60 сантиметрів.

В області тривають першочергові заходи з ліквідації наслідків паводка. Станом на ранок вівторка рятувальні підрозділи відкачали воду практично з усіх раніше підтоплених дворогосподарств у Міжгірському, Рахівському й Тячівському районах.

Триває спад води на річках у високогірних районах. Учора  вдень у нижніх течіях річки Боржава пройшов максимальний рівень води, який досяг 565 сантиметрів, після чого почався спад.