«Венеція» по-київськи: Через зливу припинили рух трамваї та тролейбуси, затопило кілька вулиць


У Києві злива затопила кілька вулиць, тролейбуси і трамваї кількох маршрутів припинили рух через сильний дощ.

Про це повідомляє прес-служба КП «Київпастранс» ,пише ZIK.

«З 15 год. 20 хв. тимчасово заблоковано рух трамваїв маршрутів №№11,12,16,19 та тролейбусів маршрутів №№6,18,25,28,33 по вул. Кирилівська від вул. Сирецької до стадіону «Спартак» з причини скупчення води через зливу», – кажуть комунальники.

З тих самих причин з 15:40 заблоковано рух трамваїв №№14,15 по вулицям Дегтярівська – Шпака, з 15:34 – тролейбусів №№23,35 на Інтернаціональній площі.

Фото: facebook.com/alexandr.zolotko
Фото: facebook.com/alexandr.zolotko
Також повідомляється, що через надзвичайну ситуацію зі скупченням води з 15:40 у столиці введено «оперативне положення №4» на трамвайних та тролейбусних маршрутах по вулицям Щусєва, Грекова, Святошинська, Теліги, Індустріальна, пр. Перемоги, Борщагівська, Автозаводська, Кирилівська, в районі станцій метро «Шулявська» та «Берестейська».

Пізніше з’явилося повідомлення, що «з причини скупчення автотранспорту після зливи» з 18:00 припинили рух трамваї №№ 1 та 3 по вулицям Жилянська – Старовокзальна.

Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua
Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua
Як повідомляє «dtp.kiev.ua» на своїй сторінці у Фейсбуці запопило також і Солом’янський суд. Внаслідок негоди залиті коридори і парковка навколо будівлі.

Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua
Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua
Кияни у соцмережах активно обговорюють ситуацію, що склалася в результаті негоди. Викладають фото і відео річок на вулицях міста.

Користувач Олександр Золотько показав затоплений підземний перехід на КПІ.

Фото: facebook.com/alexandr.zolotko
Фото: facebook.com/alexandr.zolotko
«КПІ зараз. Шкода людей, хоч і негативно ставлюся до торгівлі в переходах. Хлопець з устілками журився – у нього товару на 100к. Боюся уявити на скільки потрапив торговець телефонами. Але більше мене хвилює інше питання. Хто повинен вимикати електрику в такі моменти?», – написав він.

Зокрема, залило і Лук’янівку, повідомляє Маріам Найєм. Користувачка креативно порівняла сьогоднішню негоду з картиною відомого художника. «Вашингтон переправляється через Лук’янівку з Сільпо» – ось так насправді називалася картина, яку до цього моменту люди називали: «Вашингтон переправляється через Делавер». – зазначила вона.

Фото: facebook.com/mariam.nayyem
Фото: facebook.com/mariam.nayyem
Кияни і з неабияким гумором віднеслися до «Венеції» по-київськи. В мережі вже з’явилися меми з мером столиці Віталієм Кличком.

Фото: facebook.com/borislav.bereza
Фото: facebook.com/borislav.bereza
У свою чергу, радник голови КМДА Дмитро Білоцерковець повідомляє, що зараз управління надзвичайних ситуацій міста починає відкачування води помпами в тих місцях, де ситуація найкритичніша.