Верхнянська ОТГ демонструвала свої досягнення буковинцям і прикарпатцям


У рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (проект «ПУЛЬС», який реалізовує Асоціація міст України за підтримки USAID) з ініціативи Івано-Франківського РВ АМУ відбувся навчальний візит до Верхнянської сільської ОТГ представників потенційних ОТГ Прикарпаття в рамках регіональної програми «Маршрути успіхів» на тему: «Особливості функціонування ОТГ та досягнення у сфері соціально-економічного розвитку». Також у заході взяли участь представники Чернівецького

Голова Верхнянської ОТГ Микола Філіпович розповів про формування виконавчих органів, структури та інші питання становлення та функціонування громади. За словами Миколи Філіповича, саме об’єднання громад відкриває нові можливості і перспективи для їх розвитку.

Учасники заходу оглянули об’єкти соціальної інфраструктури в центрі ОТГ, зокрема побували у Верхнянській ЗОШ І-ІІІ ст., де нині модернізовано систему опалення з метою енергозбереження, відвідали дошкільний навчальний заклад «Колобок» та ін. У Станьківській ЗОШ І-ІІ ст. оглянули новенький спортивний майданчик.

А ще у Верхнянській ОТГ заслуговує на особливу увагу модернізована централізована система водопостачання. У кожному населеному пункті після об’єднання вдалося зробити вуличне освітлення, привести до належного стану амбулаторії, оновити будинки культури, відремонтувати частину доріг.

Підбиваючи підсумки навчально візиту, виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук зазначив, що у Верхнянській ОТГ вміють ефективно використовувати кошти, які заробила громада. За його словами, тут добре розуміють, що немає державних і місцевих грошей, а є кошти платників податків..