Ветерани АТО виступили проти силового повернення Бурштинської ТЕС у держвласність


Івано-Франківська міська та обласна Асоціація учасників АТО оприлюднили спільну заяву щодо ситуації навколо Бурштинської ТЕС.

Ветерани зауважують, що вкотре, напередодні міжнародних переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, спостерігаються спроби дестабілізації ситуації всередині країни. Не стало винятком і Прикарпаття.

Напередодні народний депутат України з фракції "Самопоміч" Семен Семенченко в інтерв"ю виданню Цензор заявив про можливість повернення у державну власність Бурштинської ТЕС силовим способом. При цьому він відкинув інші варіанти розв'язання проблеми за допомогою широких повноважень, наданих йому як народному депутату українським законодавством.

"Ми його (підприємство) заберемо. Просто заберемо фізично. Змусимо уряд забрати його в держвласність", - заявив нардеп.

Така заява викликала занепокоєння серед воїнів, які пройшли війну. Адже вони, як ніхто усвідомлюють можливі негативні наслідки таких дій.

"Щоб не стати заручниками політичних ігор за владу та боротьби фінансово-промислових груп за власні інтереси, повідомляємо про створення нами робочої групи з числа ветеранів та громадських активістів, та закликаємо представників всіх зацікавлених сторін долучитися до її роботи", - йдеться у заяві. 

Атовці підкреслюють, що категорично проти привернення уваги суспільства до чутливих політичних та економічних проблем не з метою їх вирішення, а для нагнітання ситуації в державі та засуджують спроби політиків та бізнесу від використання учасників бойових дій у власних інтересах.