Від початку року на Прикарпатті в сім'ї влаштували 166 дітей сиріт


З метою попередження соціального сирітства службами у справах дітей забезпечено раннє виявлення підлітків, які опинились у складних життєвих обставинах та стовідсоткове внесення інформації про цих дітей в Єдину інформаційно - аналітичну систему «Діти» (ЄІАС «Діти»).

Зокрема, станом на 15.11.2016 року на обліку служб у справах дітей перебуває 1467 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 379 підлітків, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах.

Із 1467 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1157 -  влаштовані під опіку, піклування.

В області функціонують 82 прийомні сім’ї, куди влаштовано 119 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 11 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), в яких виховується 59 дітей.

За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації, упродовж січня-жовтня 2016 року в сім’ї громадян влаштовано 166 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 125 - під опіку, піклування, 9 – в прийомні сім’ї, 15 - в ДБСТ та громадянами України усиновлено 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загалом, сімейними формами виховання охоплено 91,0% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.