Від початку року прикарпатці купили товарів на 26,6 млрд.грн,


Через роздрібну торгову мережу підприємств, фізичних осіб–підприємців та мережу ринків в області у січні–вересні 2016р. населенню реалізовано товарів на 26,6 млрд.грн, що у фактичних цінах більше, ніж за відповідний період попереднього року, на 11,8%, у порівнянних цінах (враховуючи індекс споживчих цін) – на 3,7%.

У розрахунку на одну особу населення у січні–вересні поточного року в середньому за місяць реалізовано товарів у роздріб на 2140 грн (по Україні – на 2156 грн). За показником обороту роздрібної торгівлі на одну особу Івано-Франківщина посіла десяте місце серед регіонів держави, інформує головне управління статистики.

У структурі обороту роздрібної торгівлі області понад 30% обсягу забезпечили підприємства (юридичні особи), через торгову мережу яких у січні–вересні 2016р. продано товарів на 8,3 млрд.грн, що проти відповідного періоду минулого року у фактичних цінах більше на 12,1%, у порівнянних – на 3,8%.

На організовані ринки з продажу сільськогосподарських продуктів та неформальні ринки припадало 29% загальнообласного обсягу обороту роздрібної торгівлі.