Від початку року Прикарпаття експортувало товарів на 150 мільйонів


Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–квітні 2016р. становили 149,1 млн.дол. США, імпорту – 113,2 млн.дол. США.

Проти січня–квітня 2015р. обсяги експорту збільшилися на 31,1%, імпорту – на 22,2%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 35,9 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,32, інформує головне управління статистики інформує.

Партнерами  області  у  зовнішній  торгівлі  товарами  були  нерезиденти з 83 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Італії, Бельгії, Польщі, Данії, Чехії, Республіки Корея, Ірландії, Франції, Єгипту, Німеччини.

Обсяг  експорту  товарів  до  країн  Європейського  Союзу  становив  105,7 млн.дол. або 70,9% від загальнообласного обсягу, та збільшився у порівнянні з січнем–квітнем 2015р. в 1,5 раза.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали продукти рослинного походження, механічні та електричні машини, деревина та вироби з деревини, живі тварини, продукти тваринного походження. Вагомими були і обсяги відвантажень полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, шкур необроблених, шкір вичищених, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Німеччини, Польщі, Румунії, Італії, Російської Федерації, Китаю, Чехії та Угорщини.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 84 млн.дол. або 74,2% від загальнообласного обсягу імпорту та збільшився проти січня–квітня 2015р. на 39,2%.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги механічних та електричних машин, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них і продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту маси з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, недорогоцінних металів та виробів з них,  текстильних матеріалів та текстильних виробів.