Від початку року Прикарпаття відвідало понад 2 млн. 200 тис. туристів


Відбулася нарада щодо стану та перспектив розвитку туризму в області.

Захід відбувався з метою презентації звіту щодо проведеної роботи у 2016 році, обговорення пропозицій місцевих громад на 2017 рік до заходів комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 рр.

Довідково

В туристичній галузі Прикарпаття простежується позитивна динаміка розвитку. Кількість екскурсантів та туристичні збори зросли порівняно з попередніми роками.

За даними зведеної звітності Івано-Франківщину у 2015 році відвідало 1850,3 тис. осіб (з врахуванням даних ТзОВ «Парктур» (ТК «Буковель»), що на 18% більше у порівнянні з попереднім роком. За 11 міс. 2016 року область відвідало понад 2200,0 тис. ос.

Туристичний збір за 2015 р. становив 1578,46 тис. грн. За 11 місяців 2016 року - 2171,8 тис. грн. Це на 40,9% більше порівняно з аналогічним минулорічним періодом.

Упродовж 2015-2016 рр. відбулося значне покращення логістичного сполучення. Проведено капітальний ремонт автошляхів Львів-Івано-Франківськ, Івано-Франківськ-Чернівці. Потяг «Гуцульщина» Київ - Рахів (через Коломию, Ворохту, Яремче) став цілорічним, запущено експреси Харків-Івано-Франківськ, Львів-Чернівці (через Івано-Франківськ), потяг Миколаїв-Херсон-Івано-Франківськ. В області активно працюють авіакомпанії МАУ, Дніпроавіа, Windrose, які відкрили прямі рейси з Івано-Франківська до Києва, Валенсії, Аліканте, Венеції, Брешії.

За кошти комплексної регіональної цільові програми розвитку туризму в області у 2016 році проведено облаштування криниці Івана Франка у с. Криворівня Верховинського району; старовинного джерела в урочищі «Монастирик» в с. Нижнів Тлумацького району; відпочинкової зони «Верби» і наметового містечка у рекреаційному комплексі «Підгірки» Галицького національного природного парку; пам’ятки природи загальнодержавного значення «Скелі Довбуша»; виготовлено і встановлено туристично-інформаційний стенд «Старе місто Калуш».

У 2016 році у рамках реалізації заходів проекту ЄС «Івано-Франківська область – край для туризму» туристичний потенціал Прикарпаття представлено на 10 туристичних виставках у Києві (чотири рази), Одесі, Чернігові, Запоріжжі, Чернівцях, Ужгороді, Львові та організовано ознайомлювальні тури для туроператорів і представників ЗМІ Ізраїлю, Республіки Польщі.

З метою розвитку в’їзного туризму, популяризації туристичного потенціалу:

- проведено туристичну презентацію в рамках Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський ПРОСТІР»;

- розміщено інформаційні та фотоматеріали в липневому номері журналу «Український туризм» («Івано-Франківщина: край туристичного розмаїття», №4);

- створено туристичний портал discover.if.ua спільно з компанією Google Україна;

- проведено понад 20 інших промоційних заходів.