Від початку серпня на Прикарпатті внаслідок ДТП постраждали 10 пішоходів


У чотирьох випадках травми, отримані внаслідок наїзду транспортного засобу, виявилися смертельними. У кожному з випадків працівники поліції з’ясовують, з вини котрого з учасників дорожнього руху загинули людей.

Водночас правоохоронці закликають бути дисциплінованими та уважними на дорозі як пішоходів, так і водіїв, інформує прес-служба нацполіції в області.

Слід зазначити, що значна частина потерпілих пішоходів, у тому числі й в смертельних випадках потрапили в аварію, коли переходили проїжджу частину дороги поза пішохідним переходом. Крім того, нерідко такі ДТП відбувалися у сутінках чи в темну пору доби і водіям просто не вдавалося уникнути наїзду на людину, яка раптово з’явилася на шляху автомобіля.

Як наразі відомо, саме за таких обставин трапилася аварія поопівночі 14 серпня у селі Старі Кривотули Тисменицького району. 57-річний мешканець Коломийщини, керуючи автомобілем марки "Мазда 626", на автодорозі Стрий-Чернівці-Мамалига скоїв наїзд на пішохода, який несподівано вийшов на проїзну частину дороги. Внаслідок ДТП 56-річний житель Коломийського району зазнав тілесних ушкоджень, від яких помер в кареті швидкої медичної допомоги.

Щоб вберегтися від біди, радимо пішоходам повсякчас дотримуватися Правил дорожнього руху. Переходити дорогу слід у встановленому місці – на пішохідному переході, а якщо його немає в зоні видимості – лише переконавшись у відсутності безпеки. Не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі й на пішохідному переході. Рухатися пішоходи повинні тротуарами, а якщо вони відсутні – узбіччям чи краєм проїжджої частини назустріч руху транспорту. Варто також пам’ятати, що в умовах недостатньої видимості чи темної пори доби зменшити ризик потрапити під колеса машини дозволять світловідбиваючі елементи на одязі. Особливо важливо забезпечити такими атрибутами дітей.