Від яких хвороб може вберегти кава


Якщо пити каву в помірних кількостях, то це принесе радше користь для здоров'я, ніж шкоду. Лікарі провели ряд досліджень, які доводять, що споживання кави може попередити розвиток діабету 2 типу, а також позитивно впливає на роботу печінки.

Лікарі провели два метааналізи: перший – щоб визначити, чи є зв'язок між вживанням кави та цирозом печінки, другий – щоб визначити, чи є зв'язок між вживанням кави і раком печінки. Результати показали, що ризик розвитку обох хвороб нижчий у тих людей, які п'ють більше кави, пише сайт 24.

Для того, щоб дослідження були якомога об'єктивними лікарі дослідили переваги і недоліки споживання кави.

Користь від кави

При деяких хворобах найвідчутнішу користь принесло споживання 3-4 чашок цього напою на день. Зокрема, це стосується зниження ризику смерті або розвитку серцево-судинних захворювань. Споживання кави у більших чи менших кількостях не показало настільки чіткого взаємозв'язку.

Вживання кави також пов'язують з нижчим ризиком розвитку діабету 2 типу, метаболічного синдрому, появи жовчних і ниркових каменів, а також подагри, депресії та хвороби Альцгеймера.

Як стверджують лікарі, шкоди від кави так і не виявили. Лише під час вагітності споживання кави може призвести до ризику низької ваги дитини при народженні, передчасних пологів. І це не новина – вагітним рекомендується обмежити споживання кофеїну.

Лікарі наголошують, що пити каву потрібно з розумом, тобто в помірних кількостях. І не налягати на цукор, тістечка і торти, з якими й прийнято кавувати.