"Віддана": Що думають франківці про фантазійну драму


Днями на широкі екрани вийшла українська фантазійна драма за мотивами роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія".

«Віддана» – кіноверсія бестселера Софії Андрухович «Фелікс Австрія», дія роману якого розгортається у Станіславові (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. Фільм вийшов у прокат 16 січня, однак вже зібрав шквалу обговорень, зокрема й серед франківців.

Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала враження містян від стрічки:

""Віддана" - це кіно, дуже віддане глядачеві: примушує його триматись за себе, насміюватись разом з собою, довіряти собі, захоплює собою",- пише місцевий фотограф Ростислав Шпук.

 

Подивився «Віддана». Дуже сподобалось! Вражений одразу кількома речима. По-перше, трясця! Наскільки ж круто, стильно і професійно в нас уже вміють робити кіно! Це дуже прогрес з часів Ступки і Сумської. Є таке кіно «Big fish». Одне з моїх улюблених. То от дивився це, і враження було, що дивлюсь такий же голівудський якісний продукт. А ще місцями нагадувало інший фільм теж з улюблених - Ameli.

По-друге, я — естет. Я отримую задоволення від красивих речей. І тут я теж отримав купу задоволення! Цей фільм — гарний. Красивий. Його приємно дивитись. Інтер‘єр ар-нуво, вишукані пані, окрема тема — кулінарія… 

По-третє, режисерська і операторська роботи. Особливо операторська. Я, як фотограф, дуже зацінив ракурси і використання різнофокусної оптики в різних сценах, а також постановку світла. Це було оригінально і доцільно. Клас!

По-четверте, акторська гра. Особливо Стефа. Особливо сцена в театрі на початку. Так круто мімікою показати все, що в неї твориться всередині - це треба вміти!!! Але у майже всіх гра - класна. Міміка, рухи, емоції - блін, ну круто ж! Я повірив!

Ну і по-п‘яте, дуже люблю дивитись старі фотки Станіславова. А тут цілі вулиці, і ще й зі старою ратушею і людьми і життям! Ну і болотом. Воно як було, так і є. На жаль. 

Щодо сюжету - я не по мелодрамах. Зовсім не скажу, що не сподобалось, бо це не так, але романи любовні - то не моє. Тому краще ніц не буду казати. Ну гарно там всілякі лінії переплетені, гарні побічні події, гарно все в кінці зійшлось, але в першу чергу я покайфував від красивої і якісної картинки.

Словом, кіно - шикарне. Для естетів і гурманів, дуже рекомендую! Дивно, що так розхайпували «Пекельну хоругву», а на цьому фільмі було від сили пів залу… Воно вартує не меншої уваги, хоч і зовсім інше. Йдіть. В Україні нарешті навчились знімати якісний продукт. Йдіть, спонсоруйте і кайфуйте",- поділився емоціями відомий у місті громадський діяч та урбаніст Денис Квасов.

 

"Віддана - це історія щирості, оголених почуттів та любові, загорнута у вишукану галицьку культуру. Усім франківцям (і не тільки) варто не просто переглянути стрічку, але сповна насолодитися еститетикою зйомок, побувати на мощених вуличках старовинного Станіславова та пережити серцем історію пречудової Стефи. Моментами у франківському говорі, у смачнезних рецептах та витончених суконках я впізнавала свою люблену прабабуню. Фільм полюбився дуже!

Браво усім творцям! Актори - вау, деталі - ах, емоції на екрані - ох! Не могла відірвати очей від краси кадрів, особливо під час кулінарних звершень Стефи! Я постійно вибухала сльозами, сміхом і гордістю за те, що українське

Не мали планів на сьогоднішній вечір? Вже маєте! "Віддана" чекає на вас і обіцяє подарувати відчуття тепла, любові і викликати глибокий внутрішній монолог...Ходіть!",- закликає Вікторія Гавалешко.

 

"Віддана - кіно глибоких людських почуттів, смачних моментів, певної дикої ревності, вірності, яка в наш час велика рідкість... Старий Станіславів, який можна побачити тільки у кіно. Аудіокнига “Фелікс Австрії» дуже якісна. Рекомендую!",- ділиться у мережі франківська активістка Наталія Сербин.

Де переглянути кіно в Івано-Франківську:

Кінотеатр "Космос"

  • 21 січня - 10:00, 12:00, 18:00
  • 22 січня - 10:00, 12:00, 18:00

Вартість квитка - від 75 гривень.

Кінотеатр "Люм'єр"

  • 21 січня - 10:00, 14:20, 16:30, 18:30, 20:40
  • 22 січня - 10:00, 14:20, 16:30,18:30, 20:40

Вартість квитка - від 70 гривень.

Кінотеатр "КіноБум"

  • 21 січня - 20:30
  • 22 січня - 20:30

Вартість квитка - 70 гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!