Відомий німецький письменник поговорить з франківцями про утопії на літературній сцені


13-17 червня в Івано-Франківську пройде фестиваль актуального мистецтва Porto Franko. На заході діятиме сім локацій: театр, музика, аерофонія, кіно, поезофонія, візуал та освіта.

Зокрема, 13 червня, о 16:00, в Intellect Hub на освітньому майданчику із лекцією виступить письменник Бов Б’єрґ. Вхід вільний. Про це повідомляє Porto Franko.

Під час фестивалю містяни матимуть змогу поговорити з автором про несподівані трансформації власної професійної ідентичності, синергії та інтердисциплінарність на культурній сцені Берліну та про книгу «Ауергаус», яка вийде друком влітку 2018 в видавництві «Видавництво» в перекладі Анни Савченко в рамках проекту підліткових (анти)утопій «На дотик» Goethe-Institut в Україні.

Довідка: Бов Б’єрґ є автором та кабаретистом, з друзями заснував журнал «Базікало» та різноманітні читацькі сцени у Берліні, на багатьох проектах музичного кабаре працював в якості актора, автора та повара. Як говорить сам Бов, письменником він став неочікувано, хоча завжди писав для себе і довгий час виступав декламатором на читацьких сценах: тим не менш, на сьогодні вийшли друком три книги: романи «Дедлайн» (2008), «Ауергаус» (2015), а також збірка коротких оповідань «Модернізація моєї мами» (2016).

«Ауергаус» несподівано став бестселлером. Роман перекладений на багато мов та потрапив на десятки театральних сцен Німеччини, що вдається найчастіше тільки вже мертвим авторам.

«Я не бачу в цій книзі театральну постановку»- говорить автор наперекір всім літературним критикам- «хоча, певно, я помиляюсь».

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!