Відтепер "Муніципальна варта" зможе складати адмінпротоколи


Сьогодні на засіданні виконкому розглянули питання про уповноваження муніципальної варти складати протоколи про адмінпорушення.

У розробці рішення автори орієнтувалися на досвід Львова, Вінниці і Тернополя, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Відповідно до Закону України про місцеве самоврядування в Україні, виконком вирішив уповноважити муніципальну варту складати протоколи у справах про адміністративні правопорушення. Зокрема за паління у громадських місцях, зберігання маку та конопель, порушення правил торгівлі, хибний виклик спецслужб, порушення правил розкопок та інші.

Варто зауважити, що більшість повноважень Муніципальної варти перекликаються з повноваженнями інспекції з благоустрою, проте на відміну від еко-копів вартові працюватимуть і у вихідні. Як зауважив міський голова, саме у вихідні в середмісті Франківська найбільше процвітає стихійна торгівля. 

Нагадаємо, на Покрови 25 муніціпальних інспекторів отримали посвідчення і вийшли на вулиці міста. Як пояснює керівник Муніципальної варти Богдан Кухарук, їхнім завданням є допомагати силовим структурам забезпечувати громадський порядок, допомагати тим, хто потребує невідкладної допомоги у випадку коли професійні служби не встигають. 

До теми: В Івано-Франківську буде "Муніципальна варта"

На допомогу франківській поліції створять Муніципальну варту