Відтепер у прикарпатських військкоматах чергують прокурори


25 лютого під головуванням прокурора області Ігоря Настасяка відбулася міжвідомча нарада щодо стану додержання законів при проведенні часткової мобілізації на території Прикарпаття.

У нараді взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Басараб, начальник управління СБУ в області Микола Найдич, начальник УМВС в області Микола Семенишин, тимчасово виконуючий обов’язків  військового комісара Володимир Ярмошук, голови районних рад, міськрайпрокурори. 

«На сьогодні мобілізаційний процес – це головне спільне завдання. Чіткою взаємодією та координацією ми повинні забезпечити виконання законодавства України», - зазначив у вступному слові прокурор області. 

Відтак, йшлося про те, що мобілізаційний план в області виконано на 82%. Однак, у деяких районах в ході мобілізаційної діяльності зафіксовано ряд порушень. При цьому, було розглянуто роль військових комісаріатів та органів місцевого самоврядування в даних процесах. 

На даний час за фактами ухилення від призову до суду скеровано 13 кримінальних провадженнях, а у 32 - триває досудове розслідування. Всі матеріали, по яких порушені провадження, будуть перевірені. 

Разом з тим, прокурор області акцентував увагу військових комісарів, щоби виважено підходили до поставлених завдань. «Мобілізаційна робота має бути продуктивною. Передовсім слід призивати тих, хто потрібен армії. У вас є перелік таких спеціальностей», - наголосив Ігор Настасяк.  

За результатами наради розроблено комплекс спільних заходів для більш ефективного виконання мобілізаційних завдань, а також здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у цій сфері.

Наразі на виконання доручень Генерального прокурора України Віктора Шокіна прокуратурою області організовано чергування працівників районних та міських прокуратур у військкоматах.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області