Відверто про жінок: Як франківські чоловіки уявляють ідеальну жінку


Перші весняні дні надихнули відомих іванофранківців на роздуми про те, якою ж повинна бути ідеальна жінка.

Галицький кореспондент зібрав уявлення чоловіків про ідеальну жінку.

Роман ВІРАСТЮК, чемпіон Європи зі штовхання ядра, директор департаменту олімпійських видів спорту Міністерства молоді і спорту України:

Вірастюк – Ідеальна жінка має бути такою, як у мене. Так, мабуть, усі кажуть, але запевняю, більшість із них просто «свистять». Такої жінки, яка є в мене, ніхто не має. У мене в житті були такі випробування, що вона в принципі могла «здутися», махнути рукою і піти іншою дорогою. Однак дружина за мене боролася. Два рази витягнула мене з того світу. Операція на серці – це складне випробування, а подальша реабілітація – вдвічі складніше. Якби її не було поруч, я б не вижив.

 

 

 

Віктор КІМАКОВИЧ, очільник департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА:

 віктор кімакович– Жінка має бути розумною. Вона начитана, адже читає, бо їй це справді цікаво. Розумна жінка завжди правильно аналізує обставини, причини і наслідки. Розумна жінка правильно виховує дітей. Зрештою, влучно сказав Рей Бредбері: «З розумними жінками навіть у ліжку вдаються цікаві розмови».

 

 

 

 

 

 

Ростислав ДЕРЖИПІЛЬСЬКИЙ, директор Івано-Франківського облмуздрамтеатру:

держипільський– Найважливішою рисою для жінки є розум. Дуже важко сприймаю тупих жінок. Іноді може бути надзвичайно красива «обкладинка», але щойно з її вуст злітають якісь дурниці, вся та неймовірна врода кудись зникає. Хоча, звісно ж, жінка повинна доглядати за собою, обов’язково знайти власний стиль, який би підкреслював її індивідуальність. Іншим важливим фактором є те, що жінка повинна жити за християнськими цінностями.

 

 

 

 

Богдан БІЛИК, заступник міського голови з питань економіки:

Богдан Білик– Якщо я бачу неохайного і роздратованого чоловіка, то розумію, що це «заслуга» його жінки. Так не повинно бути.

Дуже ціную в жінках уміння зустріти гостей, створити затишок. Вважаю, що атмосфера в сім’ї може бути гармонійною лише коли обов’язки в парі правильно розподілені. Неприйнятно, що чоловік лежить пузом догори, а жінка виконує всю хатню роботу. Мало того, як на мене, саме жінка повинна диктувати, як в оселі треба вести господарство, розраховувати сімейний бюджет. Тоді буде лад і спокій у домі.

Ми з дружиною цьогоріч будемо святкувати 42-у річницю спільного сімейного життя. За весь цей час ми жодного разу не відпочивали окремо. Якщо пара проводить відпустки чи вихідні не разом, я переконаний, що це свідчить про негаразди у стосунках.

Андрій ДОЛИК, голова ГО «Обласна спілка учасників АТО»:

Андрій Долик– Жінка має бути люблячою і доброю. Важливо, аби вона розуміла свого чоловіка з півслова, півпогляду, півподиху. Зовнішність не відіграє жодної ролі. Свою ідеальну жінку кожен чоловік моментально розпізнає на енергетичному рівні. Наче рубильник вмикається: «Моя!» І тоді робиш усе заради того, щоб вона стала твоєю.

 

 

 

 

 

Ігор СМАЛЬ, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради:

Ігор Смаль

– Жінка повинна бути мудрою. Вона вміло поєднує вроду, звабливість, свої чесноти, роботу, дім, дітей і чоловіка. Така жінка значно гнучкіша за чоловіка, більш пристосована. Чоловіки за своєю природою є дубовими істотами, їх легше зламати, аніж зігнути. Тоді як мудра жінка – пластична, і в цьому її перевага над представниками сильної статі.

Коли жінка обирає шлях супутниці чоловіка, то має забути про певні речі, які досі могла собі дозволити. Скажімо, самостійне проведення вільного часу. Гадаю, після одруження життя пари має пульсувати в тандемі: починаючи від кухні й закінчуючи відпочинком. Мудрість жінки в тому, аби змогти надихнути свого обранця саме на такий формат взаємин.

Андріан ВОЛГІН, боєць АТО, депутат Івано-Франківської міськради:

Андріан Волгін– В юнацькі роки я цінував у жінках перш за все вроду, деякою мірою навіть легковажність. Але з роками, після того, як не раз спіткнувся у стосунках, зрозумів, що жіноча краса криється в іншому, як би банально це не звучало. Маю на увазі щирість і душевність. Також мені важливо, аби панянка не була холодною і стриманою у почуттях. Дуже трепетно ставлюся до романтичних жінок, оскільки сам є затятим романтиком. Взагалі жінка має стати опорою, а не тягарем.

Нинішній світ настільки матеріалізований, що стосунки формату «я – тобі, а ти – мені» вважаються нормою. Але сухий розрахунок у взаєминах для мене абсолютно неприйнятний. Можу розкусити істинні наміри жінки всього за півдня.

До речі, мене зовсім не ваблять жінки в камуфляжі. Воювати – не жіноча справа.

Василь ПАРФАН

Василь Парфан– Жінка має бути берегинею для своїх дітей, дому та чоловіка. Нині багато дітей дуже страждають через брак материнської любові, а особливо ті, чиї мами поїхали на заробітки. Їм не треба грошей, лише материнської ласки. Вже не один підліток мені про це розповідав. Особливо запам’яталася історія, якою поділився один івано-франківський хлопчина. Його малого мама залишила і подалася працювати за кордон. Довго там гарувала. А коли повернулася, син не впустив її до хати: «Звідки приїхала, туди і вертайся». Нестача материнської любові робить дітей жорстокими.

 

 

 

Назар ПАВЛІВ, стронгмен, богатир-рекордсмен, фіналіст телешоу «Україна має таланти»:

Назар Павлів– Жінка повинна бути жінкою. Вона має вміти доглядати за собою, за своєю зовнішністю, зачіскою, одягом… За такою панянкою всі чоловіки обертають голови. Звичайно, в жінці повинні бути присутні й такі риси, як скромність, ніжність, турботливість. Також в її свідомості важливу роль мусять відігравати сімейні цінності. А якщо до цього всього жінка ще й вміє смачно готувати різні страви, а особливо десертні випічки, то це мрія будь-якого чоловіка. І я радий, що в своєму житті знайшов саме таку жінку.

 

 

 

Віктор АНУШКЕВИЧУС, екс-мер Івано-Франківська:

Віктор Анушкевичус– Жінка має бути коханою. А якщо вона кохана, отже, заслужила на це прекрасне почуття власними чеснотами, насамперед внутрішніми. Як на мене, українським жінкам найбільше бракує сильних чоловіків.

 

 

 

 

 

 

Степан ПУШИК, письменник:

Степан Пушик

– Чоловік повинен дивитися на свою жінку, як на богиню. Інакше ніяк. Однак аби жінка не набиралася різної диявольщини, чоловік має час від часу влаштовувати день ґазди. А взагалі жінка завжди має бути, як весна, цвіркати біля свого обранця, наче ластівочка. А чоловік нехай їй співає, як у тій пісні: «Ой, ти, Марієчко, пусти мого горобчика на своє гніздечко». Якщо гарно пускатиме на своє гніздечко, то в сім’ї пануватиме любов і благодать.

 

 

 

Роман ЛУЦЬКИЙ, актор:

Роман Луцький– Ідеальна жінка має бути схожою на весну – з барвистим настроєм і сонячною усмішкою. Щодня жінка повинна квітнути знову і знову. Ідеальна жінка вміє надихати. Неприпустимою є вульгарність у будь-якій формі, все те, що відбирає істинну жіночність.

 

 

 

 

 

 

Володимир ЄШКІЛЄВ, письменник:

Володимир Єшкілєв– Ідеальна жінка найперше має підтримувати експериментальну ситуацію навколо себе. Йдеться про те, що вона повинна наснажувати інших на якісь експерименти, пошуки нового. Жінка – це великий двигун нового. Саме жінки усе нове перетворюють на канонічне. Також жінка має звертати увагу на дрібниці, бо чоловічий характер полягає в тому, щоб проходити повз дрібниці. Й у цьому проявляється певна рівновага статей. І, звісно ж, жінка повинна володіти вишуканим смаком у всьому: від стилю і аж до кулінарії. І навіть дизайн розмови мусить опанувати. Якщо чоловіки схильні до суто інформативної розмови, то жінки забезпечують під час бесіди своєрідний антураж, красу, естетику. Чоловіки змагаються за увагу саме такої панянки.

Петро ШКУТЯК, депутат Івано-Франківської міськради:

петро шкутяк– Ідеальна жінка має бути щасливою. Її очі іскряться радістю. Також важливо, аби жінка була реалізованою. Я не маю на увазі затяту кар’єристку, такого собі генерала в спідниці, але натуру, яка усвідомила власний талант і втілила його у своєму житті.