Вілкул ухилився від сплати податків на понад 19 мільйонів – ДФС


Народний депутат Олександр Вілкул (Опозиційний блок) не сплатив 19,6 млн грн податків і зборів із отриманих за 2015 рік доходів.

Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС України у Дніпропетровській області Оксана Томчук, пише Укрінформ.

«ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено документальну позапланову невиїзну перевірку фізичної особи Вілкула О.Ю. з питань достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015 рік, встановлено перевищення статків над загальною суммою отриманих особою доходів на сумму 72,9 млн гривень, що призвело до несплати до бюджету податків і зборів на сумму 19,6 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Томчук зазначила, що, враховуючи те, що вказана фізична особа має статус народного депутата України, матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для вирішення питання про порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.