Вірус Petya: переселенці залишилися без довідок


Через вірус Petya в управлінні праці та соціального захисту населення тимчасово не можуть видавати переселенцям документи, що підтверджують їх статус.

Про це повідомляють на сторінці Донбас SOS у Facebook, передає Gazeta.ua

"Останні кілька днів наша гаряча лінія приймає масу дзвінків від переселенців, які тиждень не можуть отримати довідку тимчасово переміщеної особи (ВПЛ) – в УПСЗН кажуть, що "не працюють бази", – йдеться в дописі.

Спеціалісти управлінь продовжують приймати від переселенців заяви на отримання довідки. Але призначають час, коли цей документ можуть видати. Така ситуація виникла у Слов'янську, Бахмуті, Торецьку, Покровську і в Мар'їнському районі Донецької області, в Сіверськодонецьку, Лисичанську, Станиці Луганській Луганської області. У Дніпропетровській області довідки не видають у Межовій, Покровському, Петропавлівці, Тернівці, Кривому Розі, Першотравенську та П'ятихатках.

"Також були повідомлення про не функціонування єдиної інформаційної бази ВПЛ у низці міст і районів Харківської та Запорізької областей. На сьогодні припинили здійснювати прийом ВПЛ УПСЗН у Маріуполі і Нікольському районі Донецької області".

За словами чиновників, у цих проблемах винен вірус Petya. Після хакерської атаки минулого вівторка сервери Мінсоцполітики досі "лежать".