Вірус в Facebook атакував українців: як позбутися від проблеми?


Соціальна мережа "Фейсбук" знову стала "разплодником" вірусних постів і повідомлень, але тепер атакувала в основному українських користувачів. Як позбутися від цієї проблеми і не заразити свій пристрій?

Українські користувачі соцмережі Facebook активно почали скаржитися на вірус, який їм вже знайомий не з чуток, пише Радіо Свобода. Схема все така ж сама: користувач отримує повідомлення про те, що його додали в якийсь пост, натискає на відео в пості і заражає свій девайс. В основному це відмітка від “друга” в якомусь пості з прикріпленим відео. Але варто лише натиснути на відео файл, як шкідливе ПЗ моментально встановить на пристрій вірусне розширення.

Але вихід є завжди і в цей раз інструкцію підготував ресурс “Радіо Свобода“. Це покрокова інструкція, яка допоможе позбутися від проблеми в Fb і уникнути зараження.

Позбавляємося від вірусу в Facebook. Інструкція від

Позбавляємося від вірусу в Facebook. Інструкція від “Радіо Свобода”

Варто почати з того, що ніколи і ні в якій соціальній мережі не потрібно відкривати повідомлення з підозрілим контентом (відео, посилання і тд). Якщо воно все ж було відкрито, тоді заходимо в розділ “Розширення” в браузері і видаляємо всі підозрілі розширення, а також змінюємо пароль від соціальної мережі.