Війна петицій: У Франківську збирають голоси "за" і "проти" перейменування міста


Питання перейменування Івано-Франківська у Станіславів уже не нове. Прихильники повернення місту початкової назви шукають різні способи для досягнення своєї цілі.

Зокрема три дні тому, на сайті електронних петицій, розпочався збір підписів за Повернення місту польської назви Станіславів

"Так, тут проїздом був Івано Франко, жив Михайло Грушевський, живуть і досі нащадки Миколи Саєвича та ряд інших визначних діячів України. Проте, наше місто - СТАНІСЛАВІВ", - аргументує свою думку автор.

Від часу реєстрації петицію підтримали тільки 74 прихильники.

Проте, сьогодні протилежно налаштовані мешканці міста зареєстрували петицію Проти перейменування Івано-Франківська. Оскільки вони переконані, що "польска назва аж ніяк не підходить". 

"Суть від перейменування навряд чи зміниться. Краще жити точно не стане. Замість того щоб виділяти кошти на реальні справи, деякі люди пропонують бюджет міста суттєво спорожнити від переіменувань. Я вже не говорю про правильність того твердження про "поверенння власної назви", - запевняє автор петиції проти перейменування.

Отже, мешканці нашого міста мають змогу висловити свою думку щодо доцільності перейменування Івано-Франківська на Станіславів і врешті закрити цю тему.