Військкомати на Івано-Франківщині реформують


Військові комісаріати будуть переформатовані у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Про це під час брифінгу в обласному військовому комісаріаті Івано-Франківської області повідомив в.о. військового комісара Юрій Верановський, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, за словами комісара, в період з 1 серпня по 31 грудня 2017 року було проведено експеримент щодо створення територіального центру комплектування та соціальної підтримки на базі Чернігівського обласного військового комісаріату. Оскільки експеримент виявився вдалим, такі центри створять у всіх областях.

"Метою створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів є підвищення ефективності та забезпечення прозорості в системі надання послуг щодо соціального і правового захисту військовозобов’язаним, резервістам, ветеранам війни та військової служби, пенсіонерам з числа військовослужбовців Збройних Сил України та членам їх сімей (соціальний блок) і удосконалення порядку комплектування військ (сил) особовим складом та організації оборонно-мобілізаційної роботи (мобілізаційний блок)", - пояснив Верановський. 

З 1 січня цього року стартував другий етап реформування, який включатиме зміни в діючому законодавстві, здійснення заходів, спрямованих на стале, ефективне та злагоджене функціонування нової системи місцевих органів військового управління, та перетворення системи всіх військових комісаріатів України у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки упродовж 2018-2019 років.

"Зараз ми будемо спілкуватися з ОДА та олрадою ,адже приміщення знаходиться на їх балансі. Хочеться сказавти, що в нас може бути найкращий центр у всій Україні і це обійдеться не дорого. Вже до кінця року такий територіальний центр має запрацювати", - анонсував комісар.