Військова прокуратура хоче звести багатоповерхівку у центрі Франківська


Військова прокуратура має намір побудувати на ділянці по вулиці Чорновола багатоквартирний житловий будинок. Для цього їй вдалося отримати дозвіл на виділення землі та зміну її цільового призначення від облдержадміністрації. Тепер на черзі розробка детального плану території.

Наприкінці минулого року, Івано-Франківська облдержадміністрація дозволила військовій прокуратурі Західного регіону України розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,18 га по вулиці Чорновола,9, з метою подальшої передачі землі в постійне користування, пише Побудовано в Івано-Франківську.

Ділянка виділялася для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Також у розпорядженні йдеться про зміну її цільового призначення із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони на землі житлової та громадської забудови.  

Ділянка на кадастровій карті 

За даними кадастрової карти, вказала ділянка на Чорновола перебуває у державній власності облдержадміністрації. Її цільове призначення -  для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України, що відносить її до категорії земель оборони.

Тепер військова прокуратура звернулася до міської влади з прохання надати дозвіл на розроблення детального плану території, для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Чорновола, 9.

Цього тижня звернення розглядалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Тоді представник військової прокуратури заявив, що на вказаній території знаходиться будівля військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону, а позаду неї є територія, що раніше використовувалась під плац. Саме на цій землі заплановано будівництво багатоквартирного будинку для військових. Відтак вчора, 15 березня, сесія міської ради дозволила розробку ДПТ. 

За адресою по вулиця Чорновола,9 розміщується військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України