Військовий комісар Франківська скаржився на можливий зрив мобілізації


Під час шостої хвилі мобілізації міський комісаріат планує призвати 266 чоловік.

Про це сьогодні під час щотижневої оперативної наради у міського голови повідомив головний воєнком міста Ігор Сорокопуд, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, вчора він особисто перевірив дільниці оповіщення у Хриплині та Микитинцях. Зокрема, у Хриплині було виявлено ряд порушень.

"У Микитинцях розгорнута дільниця оповіщення, відпрацьовані документи під організацію оповіщення військовозобов'язаних, натомість в Хриплині взагалі не ведуться жодні роботи, от тільки вивіску на сільській раді повісили", - зазначив військовий комісар.

Він зазначив, що заходи мобілізації в місті знаходяться на низькому рівні.

"Двері закриті, собаки, нікого немає вдома, вибори на носі – як нам жити в селі", - чути тільки від посадових осіб сільських рад.

"Керівники підприємств, установ та організацій як тільки отримують дані про мобілізацію своїх працівників, одразу відправляють їх у відпустку, лікарняний або звільняють з роботи "заднім числом". Однак, у той же час вони продовжують перебувати на робочих місцях, виконувати свої службові обов’язки, але офіційно на роботі не числяться", - скаржиться підполковник.