Військовий з Прикарпаття розповів про героя, який навчає наших бійців в АТО


Військовий журналіст, представник прес-центру АТО, підполковник Тарас Грень розповів про героя, який навчає наших воїнів.

"Старше покоління громадян України добре пам’ятає художньо-кіношного героя радянської військової пропаганди прапорщика Волонтіра. Мужній з власною думкою та величезним досвідом. Чимало радянських хлопчаків мріяли стати саме таким воїном.

Та то був інший час і інша держава. Тепер ми маємо своїх новітніх героїв. І їх проявила не постановка режисера, а страшне горнило війни. Один з цих мужніх людей старший прапорщик Сергій Лєвий. Небагатослівний, але завжди з влучним словом. Чоловік з сильним внутрішнім «я». Незважаючи на всі пересуди, які перейшли до наших Збройних Сил з військ СРСР він завжди гордо каже всім, що його звання «прапорщик».

Пройшовши чимало різноманітних курсів, Сергій отримав великі знання. І зараз ділиться ними з мобілізованими бійцями. Адже не всі нюанси сучасного бою прописані в статутах чи посібниках. Багато що він знає з власного досвіду. А ще, він багато співпрацює з капеланськими службами. Адже, на переконання цього справжнього старшого прапорщика Збройних Сил України дух бійця не роздільно пов'язаний з його умінням воювати. І тому до відзнак нашого героя щойно додалась ще і медаль Української православної церкви київського патріархату «За жертовність та любов до України».

  Зараз Сергій в черговій ротації в зоні АТО. І тому рідні і близькі новобранців можуть бути спокійними, бо з їх братами, батьками, синами буде працювати справжній професійний інструктор звання якого звучить гордо  – старший прапорщик Збройних Сил України Сергій Лєвий",- пише Тарас Грень.