Війта Чукалівки звинувачують, що він роздав землі одіозним чиновникам, а тепер зазіхає на ділянку під школу


Сьогодні, 23 лютого відбулося чергове засідання постійної комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого депутати розглянули звернення мешканців села Чукалівка Тисменицького району щодо незавершеного будівництва школи та збереження земельної ділянки, на якій розташована недобудова, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема до депутатів звернулася представник від школи Ганна Римар, яка просить залишити за Чукалівською ЗОШ земельну ділянку розміром 1.6 га.

"23 березня 1991 року сесією Радчинської сільради було виділено 3 га землі під будівництво середньої школи. У 2007 році ця школа мала вже 2 поверхи і була перекрита панелями. Ці панелі приїхав кран та почав знімати. Люди викликали міліцію, а водій сказав, що робить це по вказівці сільського голови Ігора Гавриліва.  Їх зняли і школа так досі стоїть. Адміністрація школи звернулася до сільради з  проханням надати дозвіл не приватизацію земельної ділянки для будівництва школи. Проте сесія відмовила, мотивуючи тим, що будівля знаходиться на балансі управління капітального будівництва ОДА. Окрім того є документ про списаня і знесення недобудованої споруди", - розповіла Римар.

Зараз за словами жінки в навчальному закладі вчаться 54 школярів, проте село розвивається і через два роки кількість учнів перевалить за сотню. Тому школу необхідно будувати, або хоча б зберегти ділянку для майбутнього будівництва.

Також Римар звернула увагу депутатів, що голова сільради за чотири строки каденції розпродав усі землі сільради.

"На початку 2006 році за проектом для школи відвели понад 2 га на спортмайданчик та господаоські споруди, але в березні 2006 року напередодні виборів до сільради надійшли заяви Чуднова, Манзюка, Гаврилюка та Пивоварчин і негайно через 5 днів після виборів апетити заявників були задоволені. Землі у нас не має, тому цю землю для школи треба зберегти. Голова уже четверту каденцію на посаді і розпродав уже всі землі. Окрім того біля самої недобудованої школи 0,25 сотих державний акт на землю має батько голови сільради. І таких актів є багато", - каже Римар.

Проте землеупорядник сільради Антон Терешкун заявив, що сільрада відмовила у дозволі, оскільки документи не правильні. 

"В 92 році розпочалося будівництво школи, яке ведеться досі. Школа 20 років уже не будується і можете уявити як вона виглядає, саме тому виникло питання про списання. Дана будівля знаходиться на балансі управління капітального будівництва. А сесія сільради відмовила у приватизації ділянки, бо приватизувати земельну ділянку райвно, а не школа" ,- виправдовується Антон Терешкун.