Влада Івано-Франківщини забула про дітей-інвалідів


Стан надання медичної допомоги дітям-інвалідам в Івано-Франківщини, яких в області налічується біля 6 тисяч, не витримує жодної критики.

Такі результати перевірки прокуратури в Івано-Франківській області, повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у прес-службі прокуратури.

Дітям, хворим на дитячий церебральний параліч для лікування, згідно потреби, необхідно 1 млн. грн., проте прокуратура виявила, що у минулому році з місцевого бюджету профінансовано лише 267 тис. грн.

Перевірки засвідчили, що органи влади не забезпечують безоплатне надання медичної допомоги дітям до 3-х років, дітям-інвалідам та тим, які постраждали від аварії на ЧАЕС. У місті Івано-Франківську на лікування 144 дітей цієї категорії з місцевого бюджету не виділено жодної копійки. 

Прокурори звернули також увагу на забезпечення медпрепаратами дитячих будинків-інтернатів, де виховуються хворі діти. 

В день на медикаменти для лікування одного хворого виділяється в середньому лише 4 гривні 45 копійок, що явно недостатньо для їх реабілітації. В одному з таких закладів у спальних кімнатах, де повинно перебувати максимум четверо осіб, розташовували по 5- 6 хворих дітей. При тому, що 3 поверх приміщення інтернату був вільний. Тільки після прокурорської перевірки директор будинку дитини розселив вихованців. 

Після прокурорського втручання вказані порушення були усунуті, а винні особи притягнуті до відповідальності.