Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу - Тягнибок про Калинівку


Керівництво країни не здатне гарантувати безпеку українцям в глибокому тилу. Вину за ситуацію в Калинівці має понести президент та військове командування.

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді", пише Gazeta.ua.

"Четверта масштабна диверсія, третя у 2017 році, на військових складах з часу початку війни з Московією. Мільярдні збитки для сектору безпеки і оборони. Величезні супутні збитки. Деморалізація цивільного населення, розхитування ситуації, удар по обороноздатності країни. Це те, що лежить на поверхні історії з вибухами на арсеналі Міноборони у в/ч А-1119 в Калинівці. Українців в останню чергу цікавить символізм місця, дати і те, як будуть викручуватися спікери від влади, аби тільки переконати, що військово-політичне керівництво взагалі не винне в тому, що сталося. Влада не здатна гарантувати безпеку в глибокому тилу, навіть попри те, що саме в ці дні СБУ проводить антитерористичні навчання на Вінниччині, в місці найбільшої концентрації спецслужб".

Крім диверсії ворога, підірвати боєприпаси могли для приховування злочину, вважає Олег Тягнибок.

"Так, причиною вибухів на військовому арсеналі у Калинівці цілком може бути підривна діяльність ворога. Але це не відміняє, а навпаки посилює необхідність забезпечити жорсткий контроль та охорону військових об'єктів. Хоча, компетентним органам, які проводитимуть слідство, не варто відкидати й версію внутрішньої диверсії – з метою приховати масштаби можливих розкрадань боєприпасів. Пам'ятаєте історію з вибухами в Балаклеї? Тоді голова оборонного комітету парламенту Пашинський мало не тріумфально заявив, що Україна втратила боєприпасів на 1 мільярд доларів. Після війни перевірити недостачу і зрозуміти розмір розкрадань буде просто неможливо".

"Серед найбільш значущих негативних наслідків пожежі у Калинівці є руйнівний удар по міжнародному іміджу України як адекватного партнера у оборонній сфері. Адже для іноземних союзників може здатися дуже ризикованим надавати військову допомогу країні, яка не здатна на власній території забезпечити захист стратегічним об'єктам".