Влада за 10 років так і не спромоглася оформити документи на землю Палацу Потоцьких


Земельна ділянка, на якій розташований комплекс споруд, відомий як "Палац Потоцьких" наразі є "нічийною", оскільки обліковується за давно ліквідованим військовим містечком №4.

Таку висновку можна дійти, ознайомившись із відповіддю на депутатський запит Сергія Адамовича та Сергія Федорціва від управління Держземагенства в області та відділу Держземагенства в Івано-Франківську. Відповідні документи опублікували на сторінці спільноти "Поступовий гурт франківців" у Facebook.

"За інформацією цих юрисдикційних органів земельна ділянка, на якій розташований комплекс споруд палацу Потоцького, на сьогодні де-факто є нічийною, оскільки обліковується за військовим містечком №4 Івано-Франківського району КЕЧ, яке ліквідовано. Водночас, правовстановлюючі документи на дану земельну діялнку (вул.Шпитальна 5) не виготовлено, проект землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки не подавався", - йдеться у дописі.  

Варто зазначити, що палац Потоцьких ще в 2004 році перейшов у приватні руки. Натомість земельна ділянка мала залишитись у власності міста. 

Як відомо, ГО "Поступовий гурт франківців" активно працює над відновленням цієї визначної для Івано-Франківська пам'ятки архітектури. Зокрема, нещодавно розпочали роботу над проектом "Серце Івано-Франківська - палац Потоцького". У рамках якого вже заплановано ряд практичних заходів для втілення задуму. Серед них - формування програми розкопок та їх проведення на території палацу Потоцького, проведення виставки та екскурсії на території комплексу і проведення толоки. Також активісти активно працюють у напрямкузалучення іноземних інвесторів для реконтрукції будівель