Влада запевняє, що паркомати у Франківську таки будуть


Перший заступник міського голови Івано-Франківська відповів на петицію "Щодо встановлення паркоматів та спрямування платежів за паркування у бюджет міста".

Нагадаємо, петицію створили 16 листопада, відтак вона зібрала 281 підпис із 250 необхідних, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

До слова, в самій відповіді не зазначені терміни встановлення паркоматів.

"На електронну петицію до влади м. Івано-Франківська щодо встановлення паркоматів та спрямування платежів за паркування у бюджет міста повідомляємо наступне.
Рішенням виконавчого комітету від 21.07.2015р. № 398 затверджено схему паркувальної зони 1 для платного паркування транспортних засобів в центральній частині Івано-Франківська та тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування в даній паркувальній зоні. На сьогоднішній день проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації щодо облаштування паркувальної зони 1 паркоматами. Після введення в дію паркувальної зони 1, на аналогічних умовах будуть також облаштовані інші паркувальні зони. Таким чином стягнення плати за користування майданчиками для платного паркування буде проводитися з використанням паркоматів.

Щодо збору за паркування, то згідно з вимогами Податкового кодексу України об'єктом оподаткування збору з паркування є земельна ділянка, яка спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею ЗО Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

Відповідно до п. 4.1. Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів, затвердженого рішенням міської ради від 27.01.2011 року № 22 ставка збору встановлюється за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року", - йдеться у відповіді.