Водій вантажівки, яка злетіла з туристами в гірську річку, може сісти на десять років


Слідчі слідчого управління ГУНП в області завершили досудове розслідування і спрямували до суду матеріали кримінального провадження за фактом аварії у с. Красник Верховинського району.

Нагадаємо, 6 травня з висоти впав у річку вантажний автомобіль, який перевозив туристів із Білорусі. Через аварію три людини загинули, а двадцять — травмувалися.

Тоді поліцейські оперативно затримання водія, місцевого мешканця, який керував вантажним автомобілем. 47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза.
Також правоохоронці затримали 52-річного керівника громадської організації "Федерації рафтингу Прикарпаття", що дозволила перевезення вантажівкою.

Двом затриманим 8 травня Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу. Водію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і без внесення застави, а організатору — у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Керманичу слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 286 ККУ, згідно з якої чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Керівнику організації оголошено підозру за ст. 287 ККУ. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації, інформує пресслужба Нацполіції в області.