Водопостачання та водовідведення здорожчає в Івано-Франківську


КП «Івано-Франківськводоекотехпром» доводить до відома споживачів інформацію про намір встановити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення і тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)

Відповідно Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012р. №390, КП «Івано-Франківськводоекотехпром» доводить до відома споживачів інформацію про намір встановити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення і тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Проект тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Рівень відшкодування діючими тарифами фактичних витрат по по водопостачанню складають 70,2%, водовідведенню - 87,8% (станом на 01.01.2016 року).

Це викликано об'єктивним зростанням собівартості наданих послуг централізованого водопостачання та водовідведення (зростання витрат на електроенергію, зростання витрат на амортизацію, зростання витрат по податках і зборах, зростання цін на паливно-мастильні матеріали, зростання витрат на оплату праці та відрахування на соціальні заходи) і неможливістю своєчасного перегляду тарифів з метою приведення їх до економічно - обгрунтованого рівня.

Згідно поданих розрахунків плановий тариф становитиме:

на централізоване водопостачання — 4,68 грн./м3 (без ПДВ);

на централізоване водовідведення — 5,64 грн./м3 (без ПДВ);

Проект тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) 

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, які є чинними на даний час не містять статті на покриття витрат, які пов’язані з наданням послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Статтею 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» передбачено, що тарифи на комунальні послуги суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планованих витрат на їх виробництво.

Згідно поданих розрахунків плановий тариф становитиме

-   з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньо будинкових систем) – 4,98 грн./м3 (без ПДВ)

-  з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) – 5,87 грн./м3 (без ПДВ)

У відповідності до ЗУ «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг, НКРЕКП має право, відрегулювати розраховані підприємством тарифи у бік збільшення або зменшення.

Просимо надсилати Ваші пропозиції та зауваження у письмовій формі протягом 15 календарних днів з дня опублікування даного оголошення на адресу: м.Івано-Франківськ, вул.Ботанічна,2, 76011 або на електронну адресу: water@vodokanal.if.ua.

                                                                                     Адміністрація підприємства