Володимир Купчак оприлюднив звернення до своїх виборців, щодо свого виходу з


Народний депутат України Володимир Купчак оприлюднив звернення до своїх виборців. Нагадаємо, що пан Купчак в четвер, 6 червня, оголосив про свій вихід з фракції

"Дорогі земляки!
       Про те, що політика – брудна справа, ми чули неодноразово. Та, власне, йдучи на вибори, серед іншого я ставив собі за мету змінити в ній правила. Бо переконаний, що  головне завдання народного депутата – допомагати людям, які його обрали, а не виконувати вказівки партійних вождів чи «дерибанити» державне майно.
       Ви всі – більше 50 тисяч мешканців Тисменицького, Галицького та Тлумацького районів – мені повірили. А я робив усе, аби цю довіру виправдати: за короткий час підготував чотири законопроекти, провів десятки зустрічей з громадою, намагався якомога ефективніше вирішувати проблеми округу.
       Чи можна було діяти краще? Звичайно, що так. І про це мені неодноразово казали люди. Багато хто питав: чому опозиція не вдається до реальної боротьби з владою? Чому так мляво виступаєте за звільнення Тимошенко? Де обіцяні лідерами зміни? Чому ніхто не намагається відмінити злочинний мовний закон?
       Таких питань були сотні. Пізніше я особисто задавав їх керівництву фракції – Арсенію Яценюку та Олександру Турчинову. На жаль, у відповідь чув лише загальні фрази – мовляв, зараз інші завдання, треба рейтинг нарощувати, готуватися до виборів тощо.
       Мені радили почекати і я чекав, бо думав, що у лідерів фракції є стратегія, яка дозволить перемогти владу й змінити країну на краще. Та, як виявилося, стратегія у них лише одна – дбати про власні кишені.
       Скажу відверто – партійні вожді перетворили діяльність опозиції на базар. Продається і купується все! Починаючи від голосування, або не голосування за питання, які вигідні владі, та закінчуючи розпродажем посад. Про це відверто говорить багато депутатів – той же Анатолій Гриценко неодноразово заявляв, що лідери опозиції грають на руку владі. Але його також не почули…
       На жаль, Арсеній Яценюк, котрий в’їхав до парламенту на хвилі популярності Юлії Тимошенко, зрадив і її особисто, і ідеали опозиції загалом. Він розглядає фракцію «Батьківщина» як акціонерне товариство, котре покликане приносити йому особисті дивіденди.
       Між тим, думка самої Юлії Тимошенко ігнорується. Арсеній Яценюк навіть «не почув» нещодавній заклик Юлії Володимирівни припинити неефективну акцію «Вставай, Україно!» і не вести країну до прірви та чергового розколу. Це ж стосується й інших питань – як загальнополітичних, так і внутрішньопартійних. Жодна з пропозицій Юлії Тимошенко не врахована!
      При цьому, саме Юлію Тимошенко опозиція висунула кандидатом у президенти на вибори 2015 року. Це було офіційне рішення. Але сьогодні навколо нього відбуваються незрозумілі торги, бо хтось дуже хоче отримати собі гетьманську булаву. Соратники-чоловіки зрадили цю тендітну жінку! Але це не означає, що зрадити Юлію Володимирівну повинні і всі ми.
      Шановні земляки! Йдучи на вибори, я обіцяв завжди відстоювати Ваші інтереси та захищати їх. Тому взяв відповідальність не лише за власні дії, але й за дії фракції. Але скажіть – хіба солдат чи офіцер може відповідати за всю армію, коли головні воєначальники ведуть військо у полон?! А саме це сьогодні робить Яценюк та наближені до нього особи.
      Я довго терпів такий стан речей, сподіваючись, що ситуація зміниться, але тепер надії на це немає. Тому я разом зі своїм колегою В’ячеславом Кутовим написав заяву про вихід з фракції «Батьківщина» у Верховній Раді.
     Останньою краплею для мене стали події 18 травня в Києві. Тоді на акцію «Вставай, Україна» із Прикарпаття приїхали 116 людей – попри спротив влади, ризикуючи роботою, здоров'ям та свободою. Цілий день ми простояли на спеці, так і не почувши жодної конкретики від партійних вождів. Нас вкотре «годували» тією ж загальною локшиною, що й на інших мітингах. Але найприкріше те, що людей, які приїхали підтримати опозицію, просто покинули напризволяще – в той час, як десятки провокаторів ходили центром столиці та влаштовували бійки, лідери «Батьківщини» поїхали у дорогий ресторан святкувати невідомо які досягнення.
      Це – справжнє блюзнірство. Своє обурення я особисто висловив Арсенію Яценюку – розказав і про неповагу до людей, і про постійні блокування трибуни незрозуміло з яких причин, і про необхідність приймати закони та допомагати виборцям, і про більш активні дії для звільнення Юлії Тимошенко. На жаль, у відповідь почув від нього лише погрози фізичної розправи – не лише на свою адресу, але й на адресу близьких мені людей.
      Що ж, я побачив справжнє обличчя так званих «лідерів опозиції». Але цих погроз я не боюся і зроблю все аби захистити і свою дружину, і маленьку піврічну донечку Юлю (до речі, також Юлію Володимирівну).
      Мене не лякає, що Арсеній Яценюк (за його ж власними словами) став тепер моїм особистим ворогом. Бо я знаю, що вчинив правильно і можу чесно дивитися в очі Вам – своїм виборцям.
      Вже говорив і повторю ще раз - я не вступаю ані до фракції Партії Регіонів, ані до будь-якої іншої провладної сили. Я був і залишаюсь опозиційним депутатом – робитиму все від мене залежне, аби Україна якнайшвидше позбавилася нинішньої злочинної влади.
      Знаю, що такої ж думки багато інших депутатів – всі ми хочемо прибрати бруд з української політики. Разом з ними ми зможемо створити дієве об’єднання, котре буде по-справжньому опозиційним, і боротиметься за майбутнє України,  а не торгуватиме ним".
      Володимир Купчак у своєму зверненні чітко аргументував свої дії про вихід лав опозиції. Улисті звернення нардеп не дав пояснення на звинувачення Аресенія Яценюка, в тому що нардепові було заплачено п’ять мільйонів доларів від партії регіонів, за те щоб він вийшов із лав опозиції, і голосував за деякі закони, які будуть виноситись на голосування з боку влади, повідомляє ТФ.

До теми: Виборчий округ Володимира Купчака на Прикарпатті завішаний плакатами: "Він зрадив Україну. Він став тушкою"

До теми: Нардеп Володимир Шкварилюк про свого протеже Володимира Купчака: «Зрадник є зрадник. Він ставив руку на Біблію. І Бог йому суддя»

До теми: Арсеній Яценюк назвав нардепа Володимира Купчака «політичною проституткою» і хоче дати йому по морді

До теми: Олесь Доній: Саме час повернутися керівникам фракцій до до моєї пропозиції створення надфракційного об’єднання

До теми: Володимир Купчак: Нинішні партійні вожді зрадили ідеали опозиції і саму Юлію Тимошенко

До теми: Нардеп Володимир Купчак закликає створити нове політичне об'єднання