Волонтери "Дому Сірка" просять небайдужих допомогти врятувати притулок


Зараз склалася дуже сумна ситуація з притулком в селі Загвіздя.

Про це в мережі Фейсбук повідомила керівниця організації Наталя Когут. За словами жінки місяць тому до них приходила комісія на чолі з головою Загвіздя та земельниками на рахунок притулку.

"Склали протокол за порушення земельного законодавства на власника земельноі ділянки. Він оплатив штраф, але як ми розуміємо йому поставили умови - або він нас позбувається, або його затягають по судах! Ось і наслідки він продає землю, а нас попросив звільнити територію до 10 серпня, або викупити в нього землю за 30 тис. долларів. В нас нема таких коштів, ми неможемо заіхати в Рибне, де в нас є вже договір з лісгоспом, оскільки місцеві налаштовані вкрай ворожо!", - розповідає Natalia Kogut

З цієї ситуації волонтери бачать тільки два виходи. Перший, найняти серйозну охорону та почати будівництво в Рибному. для цього необхідно знайти людей, які зможуть цю охорону проплатити на довгий період часу. 

Другий вихід - це знайти землю, краще ферму та викупити її, на що знову потрібні спонсори. 

"Якщо ми не знайдемо виходу, ми змушені будем ліквідуватися взагалі! Бо я не бачу сенсу далі щось робити, якщо нема притулку. Якщо таке станеться, то Ви всі маєте зрозуміти, що собаки з вулиць більше до нас не попадуть, а будуть попадати одразу в холодильник на Максимовича! Це буде процес часткової стерилізаціі та ефтаназіі, оскільки місто має реагувати на заявки де є покуси безпритульних собак!", - пояснює волонтерка.

Тож Natalia Kogut звертається до кожного хто має можливість допомогти врятувати притулок. Також жінка просить вибачення наперед за відмову приймати собак!

"Ми не можемо їх приймати, оскільки є варіант, що притулок прийдеться розпустити. Собаки проліковані та врятовані від смерті знову будуть бігати по вулицях міста створюючи комусь дискомфорт, що призведе до масовоі травлі!!! Нажаль ми 5 років постійно воюємо з кимось, шукаємо компроміси, але .... Ми на фініші... Нема сенсу існування нашоі організаціі, якщо ми не зможимо рятувати життя братів наших менших", - підсумувала Kogut