Волонтери порахували скільки бездомних собак є в Івано-Франківську


Сьогодні, 25 липня в мерії підписали меморандум з метою обліку контролю за популяризацією тварин між Івано-Франківською міськрадою та ГО «Міжнародні системи реєстрації».

«Є достатньо велика проблема з нашим притулком, який ми хочемо збудувати спільно з Домом Сірка, та з «Міжнародні системи реєстрації». Зараз така програма з обліком собак дуже гарно працює у Львові, тож сподіваємося, що так само буде і у нас», - зауважив міський голова Руслан Марцінків.

За словами представника ГО «Міжнародні системи реєстрації» Віктора Копача, вчора завершився підрахунок безпритульних собак в Івано-Франківську. Таких у місті виявили 1120 особин.

«Тепер ми знаємо скільки їх є, яка частина стерилізована. Зокрема, підрахунок показав, що 35% - простерилізованих. Мова йде про тих тварин у яких є кліпси, однак вони – відпадають», - розповів Копач.

Він зауважив, що ряди безпритульних тварин поповнюють власницькі собаки.

Відтак активісти пропонують, як рішення для обліку за безпритульними собаками - міські реєстри.

Зокрема власників собак хочуть зобов’язати придбати жетони з чіпами, де міститиметься вся інформація про собаку, його місце знаходження та його власника. 

"Ми надаємо, всі свої напрацювання – мобільні додатки, бази та інші інструменти для обліку за тваринами. Завдяки цьому якщо власник загубить тварину його можна буде знайти та навіть покарати", - додав Кокач.