"Вона - Земля": Франківських театралів запрошують отримати вірус нового мислення


Цими вихідними івано-франківських шанувальників театру запрошують на прем’єрний перегляд притчі "Вона - Земля".

Притча "Вона – Земля" поставлена за новелами видатного українського прозаїка Василя Стефаника. Як розповів режисер вистави Ростислав Держипільський, для нього це одна з найвартісніших робіт, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Мені цікаво рухатись до живого театру, який не придуманий штучно, а береться з життя», - розповів Ростислав Держипільський.

Водночас співрежисер Наталя Половинка зауважила, що ця вистава це своєрідний запуск нового вірусу.

«Від того як ми робимо свою роботу залежить той новий образ України, який зараз закладається. Зараз такий час, що нам потрібно не чекати, а робити щось позитивне. Аби наша робота спонукала багатьох людей на зміни і відповідальність за свою землю. Це запуск вірусу іншого мислення про цю землю», - переконана режисер.

За словами Наталі Половинки, яка окрім режисури виконує головну жіночу роль, наскрізним образом вистави є Марія, матір з однойменної новели. У жінці, яка через подолання святої материнської муки знаходить своє «я» ми пізнаємо символ України у вирі трагічних подій.

В той же час виконавець головної чоловічої ролі заслужений артист України Олег Цьона пояснює, що вистава, яку презентують у неділю не буде результатом.

«Це буде тільки момент на шляху яким ми пішли. І цей шлях буде продовжуватись, поки ставитимуть цю виставу», - переконаний Олег Цьона.