Вони ростуть, як гриби після дощу, - прокурор Прикарпаття просить допомоги у боротьбі з гральними залами


Цьогоріч прокуратура викрила 13 закладів, де діяв незаконний гральний бізнес. Наразі щодо них триває досудове розслідування, одну справу вже скерували до суду.

Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомив прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк, присвяченому результатам роботи органів прокуратури за перше півріччя 2017 року, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, минулого тижня правоохоронці вилучили гральні автомати у франківському "СпортЛото", що розміщувалось на Міцкевича. Слід зауважити, обшуки та вилучення техніки у цьому приміщенні вже проводились не вперше. Наразі на дверях закладу повісили табличку "Технічна перерва". Тож сьогодні журналісти поцікавились у прокурора, чи закрили нарешті цей заклад.

Олександр Стратюк скаржиться, що гральні заклади на Прикарпатті ростуть, як гриби після дощу.

"Тільки закриєш один, як на його місці з'являється інший. Справа у тім, що техніка для роботи такого закладу коштує копійки, а прибутки від нього великі. Тому й виходить, що заклад закрили, триває слідство, а на його місце приходить хтось інший, орендує приміщення та відкриває новий гральний зал. Часто, під прикриттям законних дердавних лотерей. У деяких приміщеннях зали закривали по кілька разів, вилучали всю гральну техніку. До прикладу, лиш у цьому році вилучили близько 300 одиниць гральної техніки. Ми працюємо постійно у цьому напрямку, однак проблема є.  Я розраховую на допомогу активістів, журналістів, громадськості, які будуть повідомляти про такі заклади", - підкреслив прокурор.