Вражаючі зміни, що стануть з вашим організмом, за 21 день без алкоголю


Келих червоного вина – не перший погляд, не найшкідливіша звичка в вашому житті. Навіть лікарі погоджуються з тим, що іноді вживання алкоголю може піти навіть на користь. Але важливо знати міру, а з цим, зазвичай, найбільші проблеми.

Для того, аби в повній мірі зрозуміти, що відбувається з вашим організмом через вживання алкоголю – відмовтесь від нього заради експерименту. Вже за 21 день без алкоголю ви відчуєте помітні зміни, які, можливо, змусять вас і зовсім від нього відмовитись, пише 24 канал

Що відбувається з тілом, коли ви перестаєте пити алкоголь?

Функціонування головного мозку

Найголовніше досягнення у відмові від алкоголю – здорове функціонування головного мозку. Навіть ті люди, які п'ють спиртне "тільки у свята" і зовсім "чуть-чуть" з роками починають страждати від скорочення сірої речовини, в порівнянні з тими, хто веде тверезий спосіб життя.

Також люди, які вживають алкоголю з часом важче запам’ятовують нову інформацію та можуть страждати від розладів пам’яті. Якщо ви все ж вирішите відмовитися від алкоголю хоча би на місяць, то помітите, що зорова і вербальна пам'ять стануть кращими.

Кращий запах

Вчені стверджують, що ті, хто не п'є алкоголь близько місяця, починають по-іншому пахнути, і цей природний запах тіла звучить набагато привабливіше для протилежної статі.

Гостріші рецептори

Якщо ви відмовитесь від алкоголю, то будете здивованими від того, який широкий світ відтінків смаків їжі і ароматів. Людські рецептори від алкоголю мають властивість притуплятися.

Здорова шкіра

Якщо ваша шкіра схильна до сухості, чутлива або пошкоджена (прищики і навіть зморшки), алкоголь лише це посилить, оскільки він затримує воду в організмі.

Прихований цукор

У число заборонених продуктів алкоголь потрапив і через вміст цукру. Ви можете й не помітити, скільки зайвих калорій вип’єте за один вечір. Ще один недолік – спиртні напої зменшують вироблення слини, що негативним чином позначається на зубній емалі і яснах.

Стрункіша фігура

Місяць без алкоголю можна цілком порівняти з ненав'язливою і приємною дієтою. По-перше, більшість коктейлів крім "градусів" перевантажені порожніми калоріями, позбавленими вітамінів і мінералів. По-друге, будь-який алкоголь колосально збуджує апетит – якщо вірити американському виданню Nutrition, ви з'їсте на 40% більше.